Brann-back båret av banen etter stygt fall – påvist brudd i ryggen og hånden

FOTBALL

KRISTIANSAND/OSLO (VG) Brann-back Taijo Teniste (30) falt meget stygt etter en hodeduell mot Start. Søndag bekrefter Brann at han har pådratt seg to bruddskader.

Publisert: Oppdatert: 13.05.18 14:27

Den estiske Brann-stjernen ble først behandlet inne på banen, så båret ut av gressmatten på Sør Arena og ført til sykehus i Kristiansand.

Etter grundige undersøkelser på sykehuset, kan Brann-trener Lars Arne Nilsen fortelle at Teniste han har pådratt seg et brudd i hånden og i ryggen, men at det er ukompliserte brudd, så det er ingen fare.

Det sier han til BA.

– Han smiler og ler, og er ved godt mot, forteller Nilsen.

Branns-sjefen vet imidlertid ikke når Teniste er klar for spill igjen. Brann har lagt ut et bilde av Teniste på sin Instagram. Backen er avbildet med gips på hånden.

– Teniste blir med laget hjem fra Kristiansand. Glede blant guttene da han ble utskrevet fra sykehuset i formiddag (søndag). Vi gir mer info om skaden etter hvert, skriver de i billedteksten.

– Er en tøffing

– Vi fryktet det verste da vi så fallet. Men Taijo har full førlighet i armer og bein, sier sportssjef Rune Soltvedt, som fulgte den estiske spilleren til sykehuset lørdag.

Soltvedt forteller at Teniste spurte om stillingen i kampen gjentatte ganger mens han ventet på å bli undersøkt.

– Han er en tøffing og ville helst ha blitt utskrevet fra sykehus i kveld (lørdag). Nå avventer vi ytterligere undersøkelser og observasjoner på sykehuset før vi trekker konklusjoner, sier Branns sportssjef

Teniste landet stygt etter en duell med Kasper Skaanes. Brann-spilleren fløy høyt, men landet ukontrollert på nakken. Skaanes hadde ingen skyld i det som hendte.

– Jeg håper virkelig det går bra med Taijo, sa en knust Skaanes til BA.

Brann-backen fikk behandling av det medisinske apparatet, og ble så båret av iført en nakkekrage. Begge lags supportere klappet ham av banen.

Ekspertkommentator Kjetil Rekdal likte ikke det han så:

– Nei, det er ekle bilder, fryktelig ekle bilder, vi får håpe det går bra, sa Rekdal.

Og alt tyder på at det kommer til å gjøre det, heldigvis.

Teniste kommer opprinnelig fra Estlands nest største by, Tartu, og har vært i norsk fotball helt siden 2011.

Her kan du lese mer om