HAR TROEN: Sven-Göran Eriksson (t.v.) besøkte Ullevaal stadion for å se landsmannen Lars Lagerbäck lede Norge mot Panama. Foto: ARILAS BERG OULD-SAADA / BJØRN S. DELEBEKK / VG

Trenerlegende hyller Lagerbäck: – I neste EM er Norge med

ULLEVAAL (VG) Skal man tro en av de største ringrevene i treneryrket, kan nordmenn begynne å glede seg til sitt første fotballmesterskap på 20 år.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Skal vi inngå et veddemål? Jeg påstår at ja: I neste EM er Norge med. Det tror jeg, svarer Sven-Göran Eriksson på spørsmål om han tror Lars Lagerbäck kan lede det norske landslaget til EM i 2020.

les også

Hysje-Kings frekke Tufte-svar: – Olaf hvem?

Svenske «Svennis», som i løpet av 40 år som trener (1977–2017) trente klubber som Manchester City og Roma samt det engelske landslaget, besøkte onsdag Ullevaal stadion for å se sin landsmann Lagerbäck lede Norge mot Panama.

– Tror kanskje han har litt rett

Og han likte det han så: «Vet ikke Lagerbäck hvordan man skal få Norge til EM, da vet ingen det», fastslår veteranen. Det er en uttalelse som får Norge-sjefen til å trekke på smilebåndet.

– Du vet at «Svennis» er en veldig vennlig mann. Vi har kjent hver andre siden 1970-tallet. Så hvis du stiller han spørsmål, så svarer han vennlig. Jeg tror kanskje han har litt rett i det. Og jeg er veldig glad for at en kyndig og erfaren coach synes det, sier Lagerbäck.

les også

Lars Lagerbäck: – Vi kunne klart oss godt i VM

Han ledet Norge til seier for fjerde gang på rad, en prestasjon landslaget ikke har klart siden 2010.

– Det er bare å gratulere. Fire kamper er fire kamper, og det er alltid vanskelig å vinne landskamper. Resultatet mot Island forrige uke var jo fantastisk, og første omgang mot Panama var bra, sier Sven-Göran Eriksson til VG.

GODT KJENT: Lars Lagerbäck (t.v.) og Sven-Göran Eriksson – to svensker som har kjent hverandre lenge. Her som henholdsvis Sverige- og England-sjefer under trekningen til 2006-VM i Tyskland. Foto: THOMAS KIENZLE / AP

Roser King

– Kjenner du igjen noe fra Island-suksessen hans?

– Lagerbäck er en organisert fotballtrener. Han kan sin fotball. Mot hans lag er det veldig vanskelig å score mål, og det beviser at han er veldig dyktig som trener. Spesielt i forsvarsspillet. Det tror jeg er veldig viktig for alle nordiske lag: Forsvarer du deg ikke bra, ligger du dårlig an.

– Hvordan ville Norge klart seg i VM dersom de var med?

– Det er et godt spørsmål. Det vet jeg ikke. Det er bare å glemme det og se frem mot å spille neste EM om to år, sier «Svennis».

les også

Kamara svarer Lagerbäck: – Så ikke noen problemer

Han sier at han lot seg imponere av mange norske spillere, men trekker særlig frem målscorer Joshua King:

– King var dyktig. Han var veldig dyktig. Målet han scoret var veldig bra gjort. Han er sterk, rask. En interessant spiller.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder