Er det her at Lillestrøm-midtstopper Marius Amundsen sørger for at VM ryker for Nicklas Bendtner?
Er det her at Lillestrøm-midtstopper Marius Amundsen sørger for at VM ryker for Nicklas Bendtner? Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Bendtner til røntgen etter smell i 16. mai-kampen

FOTBALL

LERKENDAL (VG) (Rosenborg – Lillestrøm 3-0) Tre Rosenborg-angripere viste gryende form. Etter kampen tenkte én av dem på VM, mens en annen tenkte på 17. mai-toget.

  • Erik Eikebrokk
Publisert: Oppdatert: 16.05.18 21:29

Ti minutter etter å ha bredsidet inn ledermålet ble Nicklas Bendtner liggende nede etter en duell innenfor Lillestrøms 16-meter. Bendtner fikk tilsyn av Rosenborgs medisinske personell, men fortsatte kampen etter noen haltende minutter.

– Jeg hadde bestemt meg for at hvis det var 2-0, så ville jeg gå av. Med det som kommer fremover, med VM, så ville jeg ikke ta noen sjanser. Kneet er litt stivt, og det ble stivere utover kampen, men jeg tror at det skal gå bra, sier Bendtner til VG etter kampen.

Det var Adresseavisen som først skrev om saken. De skriver også at Bendtner skal til røntgen fredag.

Angripere i scoringsform

Bendtner spilte sin andre kamp på rad som midtspiss, og var, sammen med pasningslegger til 1–0-målet, Birger Meling, banens beste spiller.

– Det var veldig fint spill. Jeg syns vi har manglet litt sånne mål. Vi har hatt problemer med å åpne opp lag som har lagt seg lavt. Men i dag fikk vi det til, med harde innlegg. Jeg er veldig fornøyd med målet, sier Bendtner til VG.

Etter 62 minutter ble angrepsmakker Pål André Helland satt opp av en strålende tversoverpasning - nok en gang fra Melings fot. Resten fikset høyrevingen selv: Fintet utover, gikk innover i banen, og banket ballen i mål.

– Jeg begynner å føle meg i ordentlig god form, og det er jævlig deilig. Jeg føler meg bedre enn på flere år, og selv om det lugger litt innimellom, føler jeg at jeg kan dra noen sånne som i dag opp av hatten, sier Helland.

Tar skylda

Etter Hellands 2–0-scoring så kampen ut til å være avgjort, men hadde Lillestrøm-spiss Thomas Lehne Olsen stilt inn siktet bedre, kunne bortelaget både tatt ledelsen i kampen, og senere kommet tilbake i den.

– Jeg er hentet til klubben for å score mål, og da må jeg prestere på et mye bedre nivå. Du ser forskjellen på gode spisser og noen som er litt dårligere. Bendtner scorer på den første sjansen han får, og jeg bommer på min, sier Lehne Olsen til VG.

Spissen blåste sin største sjanse alene med Rosenborg-keeper André Hansen allerede etter to minutter.

– Jeg tar på meg skylda i dag, sier Lehne Olsen.

«Angrip»

Før kampen lovte Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen et offensivt og målhungrig hjemmelag.

– Da vi kom ut på banen så vi en tifo fra hjemmefansen der det sto «angrip», så da visste hva vi skulle gjøre, sier Helland.

Fire minutter etter at Alexander Søderlund kom inn for Bendtner, fikk spissreserven vende opp fritt på førti meter, uten press fra Lillestrøm-forsvaret. Søderlund ladet kanonen, stilte inn siktet, og banket ballen i hjørnet fra tyve meter.

Med 3–0-seier er det lett å «friskmelde» Rosenborg.

– Friskmeldt? Vi har jo vunnet ti av elleve kamper, så det har ikke stått dårlig til. Og bedre blir vi. Det lover jeg, sier Helland.

– Jeg er lei av å gå i 17. mai-toget og skjemmes etter noter. Nå skal jeg gå der rakrygga, trille barnevognen og suge inn stemningen, sier høyrevingen.

Hettegenser?

For den som tenker ett år tilbake, husker at Nicklas Bendtner stilte i 17. mai-tog iført hettegenser.

– Jeg kommer i dress i morgen, lover Bendtner.

Det gjør også Samuel Adegbenro, som er på vei tilbake etter skade.

– Jeg kommer ikke til å kle meg som Nicklas gjorde i fjor. Det blir dress, sier en smilende Adegbenro.

Smilende, også fordi han er på vei tilbake etter langvarig skade.

– Jeg kjenner meg bra, og jeg trener igjen, selv om det ikke er med ball. Jeg håper å være tilbake i spill før sommeren. Jeg syns laget så veldig bra ut i dag.