Stefan Johansen nærmer seg Premier League: Fulham til Wembley-finale

(Fulham-Derby 2–0, sammenlagt 2–1) Stefan Johansen serverte målgivende med brystet og fikk sitt 12. gule kort for sesongen. 26. mai spiller landslagskapteinen og Fulham playoff-finale på Wembley.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

27-åringen fra Vardø blir dermed den sjette nordmannen som spiller playoff-finale om plass i Premier League. Bare Alexander Tettey og Christian Kalvenes har kommet gjennom nåløyet.

Aston Villa eller Middlesbrough blir Fulhams motstander i kampen som handler om den 20. og siste plassen i neste sesongs Premier League. Pluss om lag 1,5 milliarder kroner. Matchen blir Fulhams første på Wembley siden den tapte FA Cup-finalen for West Ham i 1975.

– Denne klubben trenger slik glede. Etter 43 år vil vi spille på Wembley og det er en viktig fremgang for oss, sier manager Slavisa Jokanovic og roser spillernes tålmodighet og selvtillit i den vanskelige semifinalen.

To minutter etter pause kom endelig uttellingen etter tre omganger med Fulham-press. Et innlegg fra venstreback Matt Targett ble brystet videre til Ryan Sessegnon av Stefan Johansen. Det 17 år gamle stortalentet hamret ballen i nettaket til Derby.

– Vi presset og presset og skulle ha scoret i 1. omgang. Heldigvis scoret jeg og det forandret kampen, sier Sessegnon ifølge BBC.

les også

Tror Fulham tar seg til «milliardkampen»: – Playoff er bingo

Bortelaget var uten skudd på mål, men løftet seg etter baklengsmålet. Fulham-keeper Marcus Bettinelli måtte trå til med kampens første redning da Bradley Johnson fikk sjansen.

Stefan Johansen fikk rett etterpå sitt 12. gule kort for sesongen. Nordmannen klippet ned Derby-matchvinner fra hjemmekampen, Cameron Jerome, bakfra i en kontring.

Så tok det helt av på Craven Cottage. Denis Odoi gikk i været på spissen av 5- meteren og headet corneren fra Ryan Sessegnon i motsatt kryss. På under 20 minutter var kampen snudd.

OHOI ODOI: Craven Cottage tok av etter at belgiske Denis Odoi scoret det avgjørende målet. Foto: TONY O'BRIEN / X03815

les også

Derby-sjefen langer ut mot Johansen før playoff-duell

Mot slutten hadde Fulham full kontroll på finaleplassen. Etter to tap for Derby og Birmingham var klubben tilbake på vinnersporet som ga Jokanovics menn 26 kamper uten tap frem til ligaavslutningen.

Fulham trykket på gjennom hele 1. omgang.

Men det hjalp ikke at Ryan Sessegnon var alene med Scott Carson. Det hjalp ikke at Aleksandar Mitrovic headet fra 5-meteren. Derby-keeperen var på plass, og fikk en hånd på alle Fulhams seks sjanser de første 45. Uttellingen kom etter pause.

– Dette er grunnen til at jeg kom hit. Det er utrolig. Jeg synes vi fortjener opprykk slik vi spiller og skaper sjanser. Jeg er så stolt og så glad, sier Mitrovic. Spissen har vært en stor suksess på lån fra Newcastle. Serberen, som ble kåret til beste Championship-spiller både i mars og april, har scoret 12 mål på 16 starter.

les også

Johansen og Fulham med tap i første playoffkamp

Stefan Johansen fikk også sjansen etter å ha blitt spilt opp av Mitrovic. Nordmannens forsøk endte opp på tribuneradene bak Derby-målet. Han plusset på med to skudd på mål i 2. omgang og spilte godt i sesongens siste hjemmekamp for kokende tribuner vest i London.

Aston Villa vant den første semifinalen mot Middlesbrough 1–0 og spiller tirsdag returkampen hjemme.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder