ETTERTRAKTET: Det er stor interesse rundt Sarpsborg-midtstopper Sigurd Rosted, her under trening med A-landslaget. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Sarpsborg-profil Sigurd Rosted høyaktuell for belgisk toppklubb

Sarpsborgs midtstopper Sigurd Rosted (23) er en ettertraktet mann. Nå kan han havne i belgisk fotball.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter det VG erfarer, står en belgisk toppklubb klar til å møte Sarpsborgs krav på rundt 10-12 millioner kroner for å signere nordmannen. Klubben har nylig spilt i Europa. En overgang kan være nært forestående.

– Jeg vet at det har vært bud på meg. Det er interessant og veldig spennende. Å spille i utlandet er jo noe man har lyst til. Jeg vurderer det selvfølgelig, men det er opp til Sarpsborg å bestemme, sier Sigurd Rosted til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Sikret klausuler: Slik kan Diatta bli en pengemaskin for Sarpsborg

Midtstopperen var en av de mest sentrale spillerne på Sarpsborg-laget som tok seg til bronse i Eliteserien og cupfinale forrige sesong. Han har også vært i den norske landslagstroppen, men har foreløpig til gode å debutere for Lars Lagerbäcks menn.

Det har ført til stor interesse rundt Oslo-gutten. Før nyttår gjorde den italienske klubben Benevento, som ligger på sisteplass i Serie A, flere forsøk på å signere Rosted.

Stabæk: Avslo bud på over 10 mill. for Hugo (17)

Ifølge VGs opplysninger kom Benevento med tre bud på Rosted som alle ble avslått av Sarpsborg. Det siste budet skal ha vært på mellom 5 og 10 millioner kroner.

Her prøver Helland å lokke Rosted til Rosenborg:

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 svarer «ingen kommentar» når VG spør om klubben har mottatt bud på Rosted.

Da VG snakket med Berntsen i forbindelse med salget av Krépin Diatta onsdag, avslørte han imidlertid at Sarpsborg har mottatt bud på en spiller, uten at han ønsket å gå ut med navn.

– Vi har avslått et annet bud på en annen spiller. Det skal mye til for at vi selger en spiller til i dette vinduet. Da skal det være et bud som er for godt til at vi kan si nei, sa sportssjefen til VG.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder