Solskjær klarte uavgjort tross skadekrise – reagerer på Liverpools behandling av Rashford

MANCHESTER (VG) (Manchester United – Liverpool 0–0) Ole Gunnar Solskjær (45) opplevde en managers mareritt i første omgang, men kom likevel helskinnet ut av storkampen mot erkerival Liverpool.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende før. Vi fikk tre hamstringskader i første omgang, og Marcus Rashford ble sparket og skadet ankelen umiddelbart. Vi burde byttet ham ut også, men vi kunne ikke det, kunne vi? Vi spilte med ti og en halv spiller, men fansen gjorde opp for det. Det samme gjorde Rashfords innstilling, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

les også

Slik gikk Solskjær fra Liverpool-fan til erkerival

I et intervju like etter kampslutt reagerte Solskjær på behandlingen Rashford fikk fra Liverpool-spillerne.

– Det så ut til at planen deres var å sparke Marcus, for de sparket ham fra første minutt. Han viste fantastisk innstilling, men jeg vet at han er sint – for hvor mange ganger sparket de ham ned?

VG fulgte opp dette på pressekonferansen. Da svarte Solskjær slik:

– Jeg tror han ble … Du kan ikke si at de var ute etter ham, men du kan si at de lagde ganske mange frispark på ham, definitivt. Vanligvis ville vi tatt ham ut etter fem minutter da en spiller sparket ham rett ned. Ankelen hans hovnet opp. Men han løpte det av seg. Forhåpentligvis er han ikke så alvorlig skadet.

Uten Nemanja Matic og Anthony Martial, som var ute med skade fra før, samt Ander Herrera, Juan Mata og Jesse Lingard, som alle måtte byttes ut i første omgang, maktet United å holde Mohamed Salah og de andre tilreisende stjernene i sjakk.

les også

Solskjær med stikk til norske Liverpool-fans: – Hvert år har vært deres år

– Forsvaret til Manchester United var enestående i dag. De er blitt totalforvandlet defensivt, konkluderer Liverpool-legenden Jamie Carragher hos Sky Sports.

Faktisk var det United som skapte de største sjansene mot Liverpool, som likevel klatrer opp på tabelltopp takket være det ene poenget. Manchester United falt på sin side ut av topp fire, ettersom Arsenal vant 2–0 over Southampton.

– Vi startet bra, men så startet skadekrisen også. Det kostet oss rytmen, at United spilte med en nykomponert midtbane og en nykomponert angrepslinje. Men på dager som i dag, når United er lettere å slå, må vi slå dem, sier Klopp til Sky Sports, og sier det var en kamp uten høydepunkter.

Han innrømmer med glans at ett poeng var mindre enn det de kom for. «Vi er ikke verdensklasse i dag», sier Klopp, men nekter å innrømme at de famler etter form. Og han mistet også sin spiss til skade, da Roberto Firmino tråkket over i den bisarre førsteomgangen og forlot stadion på krykker.

Brukte opp byttene før pause

En strålende sol skinte over Manchester, men det var som ventet alt annet enn harmonisk stemning mellom hjemme- og bortefansen på Old Trafford. Rivaliseringen på tribunen startet allerede før kampstart: Liverpool-fansen begynte å synge før minuttet med applaus for den avdøde United-ungdomstreneren Eric Harisson var over. Hjemmefansen svarte med en massiv pipekonsert.

les også

Liverpools anonyme helt hylles: – Den mest undervurderte spilleren

Snarere enn den forventede underholdningen, ble den første omgangen sterkt preget av United-spillere som falt som fluer: Ander Herrera måtte ut med skade etter 20 minutter, Juan Mata fulgte etter bare fem minutter senere, og like før pause ble Jesse Lingard nødt til å kaste inn håndkleet – bare 20 minutter etter å ha kommet inn for Mata.

United ble det første siden Burnley i januar 2015 til å bruke opp alle sine tre bytter før pause. En småskadet Marcus Rashford måtte derfor bite tennene sammen og trosse smertene.

les også

Liverpool-redaktør rister på hodet av Solskjær-hysteri: – Helt hinsides

Det var likevel Solskjærs menn som skapte de største sjansene, som da Romelu Lukaku fant Lingard med en genial stikker, men keeper Alisson Becker gjorde en strålende inngripen i bena på Lingard - som ble skadet i situasjonen.

INN OG UT: Her byttes Jesse Lingard inn av Ole Gunnar Solskjær. 20 minutter senere måtte han ut igjen. Foto: Laurence Griffiths / Getty Images Europe

Ivrig Solskjær

Til tross for Uniteds skadeproblemer klarte ikke Liverpool å ta overhånd i kampen, noe en forbannet Klopp var ble mer og mer frustrert over på sidelinjen.

Mens han vanligvis holder seg i bakgrunnen under store deler av kampene, tok Solskjær for alvor kommandoen fra sidelinjen etter pause. Nordmannen var svært engasjert og ropte og gestikulerte til spillerne sine, som klarte seg overraskende bra med tanke på alle fraværene.

Georginio Wijnaldum fikk andreomgangens beste sjanse da han headet like utenfor stolpen etter en corner, men Liverpool fikk generelt lite ut av sin høye ballbesittelse, og de Gea måtte ikke gjøre en eneste redning.

En usynlig Mohamed Salah ble byttet ut med drøye 10 minutter igjen å spille, og kampen endte målløst etter at Smalling brant den siste store sjansen på overtid.

Premier LeagueSesong 2019/2020

PosLagSVUTM+/-P
1Liverpool22006246
2Arsenal22003126
3Manchester City21107254
4Manchester United21105144
5Brighton & Hove Albion21104134
6Tottenham Hotspur21105324
7AFC Bournemouth21103214
8Sheffield United21102114
9Everton21101014
10Burnley21014223
11Norwich City210145-13
12Leicester City20201102
12Wolverhampton Wanderers20201102
14Crystal Palace201101-11
15Chelsea201115-41
16West Ham United201116-51
17Aston Villa200225-30
18Newcastle United200214-30
19Southampton200215-40
20Watford200204-40
Plassering
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Se mer statistikk for Premier League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder