Rosenborgs første seier siden 4. mai

MARERITTSTART: Kjell Jonevret fikk en marerittstart på sin tid som Viking-sjef med 1-4-tap mot Rosenborg. Foto: Kent Skibstad, NTB Scanpix

Mareritt-retur for Jonevret i comebacket

STAVANGER (VG Nett) (Viking - Rosenborg 1-4) Viking førte store deler av kampen, men det var Rosenborg som til slutt kunne juble. Dermed fikk Kjell Jonevret en tung start på eliteseriecomebacket.

  • Joar Time

Artikkelen er over syv år gammel

Et effektivt Rosenborg-lag gjorde eliteseriereturen vanskelig for svenske Kjell Jonevret.

Den ferske Viking-treneren fikk se sitt eget lag ta ledelsen, men flotte skudd fra Daniel Fredheim Holm og John Chibuike, ispedd mål av Borek Dockal og Rade Prica gjorde kvelden helsvart for Jonevret.

- Det er aldeles for store sifre i en slik kamp, og vi skulle kriget kampen ut. Vi gjør små feil, og blir straffet veldig hardt. Det var små marginer utpå her, og det kunne like gjerne vært vi som hadde gått opp til 2-1, sier Viking-trener Kjell Jonevret. Han virker på ingen måte slagen, men skuffelsen er absolutt å spore etter Vikings største hjemmetap siden 0-3 mot Vålerenga 1. juni 2009.

VG LIVE: Slik var kampen

Kampen var lenge jevn, men etter Rosenborgs 2-1-scoring etter 70 minutter kontrollerte trønderne greit. To mål på overtid pyntet resultatet kraftig i en relativt sjansefattig kamp.

Jonevrets første

Det var to lag med tunge sportslige uker bak seg som møttes på Viking stadion. Rosenborg sto uten seier siden begynnelsen av mai, og var presset til å få med seg noe fra Stavanger hvis laget vil gjøre alvor av å tette luken til tabelltoppen.

Viking sto på sin side med fattige 14 poeng etter vårsesongen, og brukte like godt sommerpausen til å bytte ut trenerteam. Kjell Jonevret (50 år denne uken) ble hentet direkte fra Ukraina etter svenskenes EM-exit, og mannen som har jobbet rundt Zlatan & Co de siste årene håpet å bringe ny entusiasme i Stavanger med bakgrunn i sin eliteserieerfaring fra tiden i Molde.

Og Jonevret må ha sagt noe riktig i Viking-garderoben, for hjemmelaget tok initiativet fra avspark og presset trønderne med mer direkte spill enn på lang tid på Viking stadion. Etter noen spede forsøk innledningsvis fant Trond Olsen fram skuddfoten etter sju minutter - men avslutningen etter corner gikk like til side for Daniel Örlunds stolpe.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ENDELIG: Etter seks kamper uten seier i eliteserien, fikk Rosenborg-spillerne endelig noe å juble for. Foto: Kent Skibstad, NTB Scanpix

Örlund-miss og drømmescoring

Uttelling skulle laget få etter 21 minutter. Daniel Örlund fanget mest luft og lite ball da han steg til værs for å plukke et innlegg fra venstre, og slumset ballen ut i feltet. Ballen havnet til slutt hos André Danielsen som enkelt kunne heade inn 1-0 fra kort hold.

- Nå skal vi skape et spill som bygger på de første 20-30 minuttene av denne kampen. Publikum, spillere og trenere var alle fornøyd med den perioden. Vi skal bli mer direkte i spillet og komme til flere avslutninger. Det ble litt for omstendelig da vi nærmet oss mål i dag, sier Jonevret til VG Nett.

Men Rosenborg var ikke slagne. På lagets første sjanse i kampen etter 23 minutter klinket Daniel Fredholm Holm med en god kandidat til rundens mål. Upresset fikk han avansere mot Vikings sekstenmeter før han satte ballen kontant stang inn helt oppe ved krysset. En verdig måte å sette sitt første for sesongen på.

- Jeg traff bra og fikk med en gang en god følelse. Det var altfor lenge siden forrige mål sier Fredheim Holm etter sesongens første nettkjenning.

Etter utligningen var kampen mye mer jevnspilt, men det var Trond Olsen som var nærmest en ny nettkjenning før pause med et langskudd med en voldsom dupp som Örlund så vidt fikk slått til hjørnespark.

Punkterte mot slutten

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor; med tett spill og Viking med et lite overtak i banespillet. Men da Rosenborg først kom, ble det også farlig.

Etter et par nesten-sjanser til hjemmelaget dukket Borek Dockal nærmest opp fra ingenting foran Rune Almenning Jarstein og tuppet trønderne i ledelsen etter 70 minutter.

På overtid økte John Chibuike og Rade Prica til 4-1, og dermed er Viking bare to poeng over kvalikplass. Rosenborg tok viktige poeng i toppen.

- Viking var pigge før hvilen, men i andre omgang fikk vi rettet litt på spillet, og dermed så vi også farligere ut. Det var veldig viktig for fortsettelsen at vi klarte å få med oss tre poeng fra denne kampen, sier Jan Jönsson.

Mer om

  1. Viking FK
  2. Rosenborg BK

Flere artikler

  1. RBK-trener Jönsson: - Vi lever for trepoengere

  2. RBK-trippel på ti minutter sikret tabelltopp

  3. Wangberg innrømmer: - Burde nok vært straffespark

  4. Örlund blir i Rosenborg

  5. RBK kollapset: - Betyr ingenting mot Molde

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder