KONFLIKT: Danmarks EM-helter i fotball er fortsatt i konflikt med eget forbund. Her er Stine Larsen i aksjon mot Norge i EM.
KONFLIKT: Danmarks EM-helter i fotball er fortsatt i konflikt med eget forbund. Her er Stine Larsen i aksjon mot Norge i EM. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Danmarks landslagsherrer tilbyr 600.000 kroner til sølvjentene

FOTBALL

Danmarks herrelandslag gjør sitt for å løse konflikten i dansk kvinnefotball. Åge Hareides spillere er villig til å gi avkall på over 600.000 kroner i året.

  • NTB
Publisert:

– Kvinnene skal ikke ha dårligere rettigheter enn oss fordi de er kvinner. Derfor tilbyr vi å avstå fra 500.000 (danske) kroner i året. Kravet er at DBU gir kvinnelandslagets spillere de samme rettighetene som vi har, sier Danmark-kaptein Simon Kjær i en pressemelding sendt ut av den danske spillerforeningen.

Pengebeløpet tilsvarer 631.000 norske kroner.

Lørdag ble det klart at forhandlingene mellom Danmarks kvinnelandslag og landets fotballforbund (DBU) hadde brutt sammen. Spillerforeningen krever at de kvinnelige spillerne skal betraktes som arbeidstakere når de er på landslagsoppdrag.

Les også: Her kvitter «Caro» seg med EM-spøkelset

DBUs mediesjef Jakob Høyer anerkjenner herrelandslagets tilbud, men sier det ikke får i gang nye forhandlinger.

– Dette handler ikke bare om penger, men om prinsipper. Vi nærmer oss hverandre økonomisk. Det anerkjenner vi, men vi vil ikke være arbeidsgivere. Det skal stå soleklart i den nye avtalen, sier Høyer.

Hegerberg sa nei til landslaget: - Har vært inne i en liten sorgdepresjon

Danmarks fotballkvinner tok EM-sølv i sommer. Fredagens planlagte landskamp mot EM-vinner Nederland ble avlyst på grunn av den pågående konflikten. DBU risikerer å måtte sette sammen et lag uten landets stjerner i tirsdagens bortekamp mot Ungarn i VM-kvalifiseringen.

Saken fortsetter under scoringene fra Norges 4-1-eier over Nord-Irland fredag:

Forbundet håper spillerne kan gå med på en midlertidig avtale.

– Skal dette laget spille tirsdagens kamp, er det nødvendig at spillerne skriver under den midlertidige avtalen. Så får vi forhandle om den nye avtalen sammen med LO og DIF (Danmarks idrettsforbund) etterpå, opplyser Høyer. (NTB)

Her kan du lese mer om