SLUTT: Odds Frode Johnsens (t.v.) siste scoring for klubben, kom mot Bodø/Glimt i april. Her sammen med  Fredrik Nordkvelle i samme kamp.
SLUTT: Odds Frode Johnsens (t.v.) siste scoring for klubben, kom mot Bodø/Glimt i april. Her sammen med Fredrik Nordkvelle i samme kamp. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix ,

Frode Johnsen (41) legger opp

FOTBALL

Den notoriske målscoreren Frode Johnsen (41) har bestemt seg for å legge opp.

Publisert: Oppdatert: 29.10.15 13:26

Odd-spissen har spilt sin siste kamp på toppnivå. Trener Dag-Eilev Fagermo bekrefter nå til NRK at Frode Johnsen legger opp.

Johnsen har slitt med en akillesskade denne sesongen og har ikke spilt siden møtet med Lillestrøm 28. juni. At veteranen nå legger fotballskoene på hylla, kommer derfor ikke som en veldig stor overraskelse. Likevel sa han til VG i januar i år at han trodde han kunne holde på i flere år til.

– Foreløpig er det ingen tegn som tyder på at jeg må legge opp. Fysisk sett kan jeg sikkert holde på i to-tre år til. Det er helt uproblematisk. Jeg føler meg akkurat som før. Jeg blir ikke noe mer sliten, og jeg er ikke blitt tregere. Men så har jeg heller aldri vært rask, fortalte Johnsen til VG med en latter.

Les også: Bohinen tar tre nye år i Sandefjord.

Lovet å legge opp

Etter at den tidligere Rosenborg-spilleren og Japan-proffen scoret mot Molde i april, fleipet han om at hvis Odd vant Tippeligaen denne sesongen, var det over for ham.

– Da legger jeg opp. Ja, da får det holde, sa Johnsen.

– Jeg spilte mot en i Japan som nærmet seg 40 den gangen jeg spilte der. Nå er han 47 eller 48 og spiller fortsatt, i japansk 2. divisjon. Så det viser at det er fullt mulig å holde på ganske lenge. Nå sier ikke jeg at jeg skal holde på så lenge, altså, men foreløpig går det greit, sier forklarte han videre.

Eldste landslagsspiller

Det er bare to sesonger siden Johnsen ble Tippeligaens toppscorer. Som 39-åringen skrev han seg da inn i historiebøkene ved å bli europas eldste toppscorer gjennom tidene.

Nå er det altså likevel over. Odd vil ta farvel med spilleren under sesongens siste kamp mot Lillestrøm 8. november, men direktør Einar Håndlykken ønsker å ha med seg Johnsen videre i klubben likevel.

– Vi håper å få ham med videre i en annen rolle, sier Håndlykken til NRK, som forteller at han vil diskutere fremtiden med Johnsen nå som avgjørelsen er tatt.

Så du denne? Velg Marcus Pedersen, Høgmo!

– Mange husker ham for gullet, men den største prestasjonen var kanskje da han scoret tre mål mot Helsingborg i Champions League, sier VGs fotballkommentator Knut Espen Svegaarden.

– En fantastisk fyr

Kampen han referer til endte med brakseier til Rosenborg på Lerkendal for femten år siden. Helsingborg ble sendt hjem med seks baklengsmål i sekken, og Frode Johnsen sto igjen med fire mål på tre kamper i Champions League.

– Johnsen han ofte spilt med eller mot spisser som er bedre enn seg, men aller mest er han en fantastisk fyr. Det er alltid en glede å prate med ham, sier «Svea».

Johnsen har scoret 132 mål i den norske eliteserien. Kun fem spillere har scoret flere, ifølge NTB. Han var i japansk fotball fra 2006-2010. 41-åringen fikk kallenavnet «Japan-Johnsen» etter hans år i landet. I 2013 fikk han plass i landslagstroppen, igjen, som 39-åring. Med det ble han den eldste spilleren som har vært med i en norsk landslagstropp.

Johnsen er ikke den eneste veteranen som legger opp etter sesongen. Også Vålerengas Morten Berre og Moldes Daniel Berg Hestad gir seg med fotball på øverste nivå.

Frode Johnsen har ikke besvart VGs henvendelser torsdag.



Her kan du lese mer om