Jostein Flo: - Vi skal hjelpe Kastrati

SIF-spilleren fikk direkte rødt etter å ha slått til Vadim Demidov

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Brann 2-2) Flamur Kastrati (24) tapte den «psykiske kampen» mot Vadim Demidov, Strømsgodset tapte poeng - men klubben vil heller hjelpe enn å straffe sin egen «synder».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

- Flamur har bedt alle spillerne, trenerne og lederne i klubben om unnskyldning. Han har innrømmet at han gjorde noe han ikke skulle gjort, og at det gikk ut over laget. Det er det viktigste for oss. Nå skal vi hjelpe Flamur opp igjen, sier sportssjef Jostein Flo til VG.

Det blir verken bot eller annen form for refs for kantspilleren.

- Han har temperament. Og det er stort sett bra i fotball, sier Jostein Flo.

Episoden det snakkes om, oppsto etter drøyt 70 minutter. Kastrati gikk i bakken inne i feltet. Dommer Svein Oddvar Moen vinket Kastrati opp igjen og da ble det full tenning mellom Brann-kaptein Vadim Demidov og Kastrati.

– Han sparker Nouri og det reagerer jeg på. Så dytter han meg og slår meg i trynet, sier Demidov til VG i intervjusonen på Marienlyst etter kampen. Han innrømmer glatt at han brukte all sin rutine i situasjonen.

Beskytte seg

- Jeg kommer alltid til å forsvare lagkamerater, og da jeg så Nouri lå der, etter et spark, så reagerte jeg. Jeg beskytter mine, sier Demidov.

- Jeg prøvde å beskytte meg, jeg føler at han kommer mot meg med albuen, og dermed tar jeg opp hånden. Dumt av meg, det er rødt kort, sier Flamur Kastrati - som innrømmer at Vadim Demidov hadde fordelen av rutinen sin i den situasjonen.

- Han har vært i gamet lenge, han har spilt i Spania. Jeg lot meg provosere, det var dumt, og jeg har beklaget overfor alle i Strømsgodset for det jeg gjorde, sier Kastrati - som innrømmer at han ikke satt helt stille i garderoben da han kom inn der etter utvisningen.

- Det så nok ikke helt pent ut der, sier Kastrati - som gjerne vil be om unnskyldning til «hele Drammen», som han sa i intervjusonen etter kampen.

Holde hodet kaldt

Det var hans første røde kort i Tippeligaen.

Brann-kapteinen mener det Kastrati gjorde var såpass drøyt at han måtte reagere.

- Han lot seg provosere. Jeg beholdt roen. Jeg er kanskje noe mer rutinert, og det var i hvert fall ikke jeg som slo. Det er viktig å holde hodet kaldt i slike situasjoner, selv om du tester grensene for hva du kan gjøre, sier Demidov til VG.

Svein Oddvar Moen dro plutselig opp det røde korte. Kastrati fikk direkte rødt etter et slag i ansiktet på Demidov. Det var intet hardt slag, men nok. Og mens Kastrati, motvillig, måtte forlate Marienlyst i skam, ble det litt uro hos Strømsgodset.

Og Brann utlignet to minutter senere.

- Det var ikke planen. Planen var å forsvare inn 2-1, sier SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen til VG.

Skal hjelpe Kastrati

Men Ingebretsen mener ikke Kastrati må ta skylden for at Strømsgodset kun fikk med seg ett poeng mot Brann (se VG lupen 2016 her)

– Det er i hvert fall ikke veldig smart. De scorer rett etterpå også, så vi får nok en knekk der. Men han skal slippe å ta hele skylda, selv om det ikke ser helt bra ut. Jeg forsvarer det ikke, men når en spiller er så langt nede som Kastrati var etter kampen, så har vi heldigvis et apparat i klubben som tar seg av slike situasjoner, sier Ingebrigtsen.til VG.

Utligningen, etter utvisningen, fikk Marienlyst stille.

For da innlegget kom fra Erik Huseklepp på hodet til innbytter-spiss Jacob Orlov to minutter senere, var det ingen hjemme hos Strømsgodset. Det er selvsagt ikke Kastratis feil, men det virket som hjemmelaget mistet litt fokus av utvisningen.

Drømte om Huseklepp

Det som imidlertid er fakta er at Strømsgodset for lengst hadde invitert Brann inn i kampen. Etter å ha hatt full kontroll den første halvtimen, fått ledermålet ved Øyvind Storflor etter bare fire minutter - og fått god hjelp av Branns Amin Nouri og Pjotr Leciejewski på 2-0 etter 34 minutter, lot SIF Brann få kjenne at de hadde overtatt kampen de siste 10 minuttene av 1. omgang.

Og på overtid, brente Erik Huseklepp til, ballen gikk i en vakker bue over keeper Espen Bugge Pettersen - og til en viktig redusering rett før pause.

– Jeg sa det før kampen at jeg hadde drømt om at han skulle score i dag, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2.

– Drømmer du om Huseklepp?

– Jeg drømmer i hvert fall om mål, sa Nilsen med glimt i øyet.

Og da Strømsgodset først brente en stor sjanse ved Storflor, og så fikk en scoring annullert for offside, benyttet Brann sjansen til å gripe kampen igjen.

Det endte med en idiotisk utvisning fra Flamur Kastratis side, en utligning - og dermed et poeng som føltes som seier for Brann, og to tapte poeng for Strømsgodset.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder