MER JUBEL: Strømsgodset er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen, og bør ha gode muligheter mot et svekket Vålerenga-lag. Foto: Lise Åserud NTB scanpix

VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

Med fraværene og den svake bortestatistikken til Vålerenga, er Strømsgodset et av dagens beste oddsobjekter - tross synkende odds. Vi har vurdert dagens kamper i de to øverste divisjonene i Norge.

 • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over fire år gammel

Slik tror vi fotballsøndagen ender:

Bodø/Glimt – Aalesund H

AaFK har ikke vunnet i Bodø siden 2006, så langt denne sesongen står de med ett fattig poeng på fem bortekamper. Borte denne sesongen har laget kun scoret ett mål. Glimt fikk en opptur med 16. mai-seieren over Tromsø sist. Nå har værtene to kamper uten tap, og bør ha en god mulighet til å vinne her. Oddsen er 1,80 for hjemmeseier.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Strømsgodset – Vålerenga H

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Vålerenga savner Wæhler, Zahid og Fredheim Holm. I tillegg er kaptein Grindheim ute av troppen. Vålerenga kun scoret ett mål på bortebane denne sesongen, og sluppet inn ni. Så langt er fasiten ett poeng på fem bortekamper. Godset har vunnet fem strake kamper på hjemmebane. Dette et blant dagens beste oddsobjekter. Oddsen er allerede godt spilt ned, men her kan fort vertene også innfri med 0-1 fra start.

Haugesund – Rosenborg B

Haugesund har tre kamper uten tap i Tippeligaen mot henholdsvis Molde, Odd og Vålerenga. Men det er vanskelig å se den treden fortsette når de suverende regjerende mesterne Rosenborg kommer på besøk. Trønderne står med ti kamper uten tap - ni av disse er vunnet. I fjor vant RBK hele 6-0 da de gjestet Haugesund. 1,55 er ikke noe å skryte av, men vi har vanskelig for å se at Rosenborg går på et feilskjær her.

Sogndal – Start H

Start kan tangere Sandefjords rekord med 27 kamper uten seier i Tippeligaen, dersom de ikke vinner her. Laget har 1-7 i målforskjell og to poeng på sesongens fem første bortekamper. Sogndal har kun tapt én av fem hjemmekamper denne sesongen, men det er kun scoret fem mål i disse kampene. 1,70 i odds for under 2,5 mål er det klart beste spillet til dette oppgjøret. Ellers har vi vertene som favoritter, 1,57 er noe snau odds.

Lillestrøm – Viking U

Fjorårets oppgjør i Lillestrøm endte med 2-1-seier til hjemmelaget. Nå kan ingen av lagene vise til spesielt god form, men LSK er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen. Møter er her gjerrig bortelag. Et åpent oppgjør, hvor kanskje det beste spillet er under 2,5 mål til 1,80 i odds. Utover det er et uavgjortspill til 3,25 det mest fristende.

Åsane – Fredrikstad U

Det er noe uforløst over Fredrikstad, og positiviteten fra i vinner svinner for hver kamp. Laget ligger sist på tabellen, og har kun vunnet én kamp denne sesongen. Åsane har sanket bra med poeng så langt denne sesongen, men varierer nok for mye for å kjempe i toppen. Begge oppgjørene mellom disse to lagene forrige sesong endte uavgjort, det er også det mest spennende her til 3,30 i odds.

KFUM – Levanger B

Levanger gikk på sesongens første tap hjemme mot Ranheim sist, men vi blir ikke overrasket om de slår tilbake umiddelbart. Så langt denne sesongen har de vunnet tre av fire bortekamper. KFUM kommer fra seier på Bryne, men sto før det med tap hjemme for Strømmen og borte mot Kongsvinger. Vertene har vist at de var klare for opprykket til OBOS-ligaen, men kommer nok til slutt til å kjempe for å overleve. Vi gir gjestene et knepent tips til 2,15 i odds.

Raufoss – Sandefjord B

Sandefjord virker som det mest stabile laget i årets 1. divisjon, og har vunnet syv strake kamper - inkludert to cupkamper. Laget virker å innfri sitt favorittstempel i OBOS-ligaen. Raufoss kom tilbake og fikk med seg ett poeng fra Fredrikstad sist. Men her tror vi de får det tøft mot det som trolig er ligaens beste lag. Oddsen for borteseier er 1,85 i odds - det er helt klart spillbart denne søndagen.

Kongsvinger – Sandnes Ulf B

Kongsvinger står med to strake tap etter en god periode, mens Sandnes Ulf har variert mye denne sesongen. Lagene har ikke møttes siden 2011, da vant Kongsvinger 1-0 på Gjemselund. På sitt beste er nok Sandnes Ulf hakket hvassere enn vertene, og borteoddsen til 2,95 er spennende her.

Hødd – Ull/Kisa U

To lag på nedre halvdel av tabellen. Hødd er vært blant skuffelsene så langt i årets 1. divisjon, mens Ull/Kisa litt som forventet kjemper på nedre halvdel av tabellen. Gjestene imponerte sist med 5-1-seier mot Mjøndalen, mens Hødd ikke har vunnet siden de slo Sandnes Ulf 2-0 for tre serierunder siden. Åpent, vertene er knappe favoritter, men vi synes uavgjort til 3,55 frister mer.

Ranheim – Strømmen H

Strømmen har funnet flyten med tre strake seirer, men formen har også Ranheim funnet. Så langt denne sesongen er vertene det eneste laget som har slått tabelltoer Levanger. Vertene slo også Strømmen i begge kampene forrige sesongen. Vi blir ikke overrasket om de vinner dette oppgjøret. 1,70 er noe marginalt, men spillbart.

Bryne – Kristiansund B

Kristiansund slo ikke Bryne forrige sesong, men nå står vertene med tre strake tap, og fire kamper uten seier i 1. divisjon. Gjestene på sin side har ikke tapt siden serieåpningen, og har vunnet fem av sine seks siste kamper. Laget til Christian Michelsen har blitt bedre og bedre de siste sesongene, og vi tror de vinner dette. Til 2,40 i odds er dette blant dagens beste spill.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Les også

 1. Brann frustrerte Molde i 80 minutter

  MOLDE (VG) (Molde - Brann 2-0) Men så glapp alle poengene for Vadim Demidov og co da Eirik Hestad ble akkurat for kjapp…
 2. Rekdal om at VIF-spillerne støtter Grindheim: – Ikke sjokkerende

  VALLE (VG) Det blåser en sur vårvind på Oslos østkant. Kjetil Rekdal (47) peker i en retning på Vålerenga-treningen.
 3. Vålerenga-spillerne stiller seg bak Grindheim

  VALLE HOVIN (VG) Christian Grindheim (32) var ikke til stede på fredagens Vålerenga-trening.
 4. «Tippeligaen» forsvinner som navn

  Siden 1990 har øverste nivå i norsk fotball hatt navnet Tippeligaen. Nå er det snart historie.
 5. Dempsey strålte etter seieren: – Dette laget har overrasket meg

  ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-Haugesund 0-1) Trener Mark Dempsey (52) og FK Haugesund fortsetter å levere solide resultater.
 6. 11. serierunde: Svensson på rundens lag etter personlig rekord

  Jonas Svensson herjet med Lillestrøm. Rosenborg-backen ble for første gang i karrieren belønnet med 8 poeng på VG-børsen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Tippeligaen
 3. OBOS-ligaen

Flere artikler

 1. VG tipper dagens kamper i 1. divisjon

 2. VG tipper dagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

 3. VG tipper dagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

 4. VG tipper dagens kamper i 1. divisjon

 5. VG tipper dagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

 6. VG tipper dagens kamper i 1. divisjon

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder