Martin Ødegaard, her fra debuten for Castilla i våres, gjorde en god kamp mot topplaget Barakaldo. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Ødegaard strålte én uke etter landslagsskuffelsen

(Real Madrid Castilla - Barakaldo 0-0) Martin Ødegaard
(16) reiste fra en nervepirrende kvalik med Norge i Budapest hjem til Madrid bare for å spille en ny viktig kamp en uke senere. Denne gangen var han god.

  • Mikal Aaserud

Artikkelen er over fire år gammel

Settingen er riktignok helt ulik. Forrige søndag spilte Ødegaard i en uvant spissrolle sammen med Markus Henriksen på et kokende stadion i Budapest i Norges tap mot Ungarn. 3-1-tapet sammenlagt for et svakt ungarsk lag førte til at Norge kunne glemme EM-plass neste år. Ødegaard ble byttet ut til pause og belønnet med en treer på VG-børsen etter kampen, der han også beklaget play off-fadesen overfor pressen like etterpå.

Det er en lang vei til Madrid og stadion der Real Madrid Castilla spiller sine hjemmekamper, men Ødegaard hadde i hvert fall gjort en omstillingsjobb i forkant av det som var en svært viktig kamp for Real Madrids rekruttlag. Med tap kunne helgen blitt helsvart for klubben. I går ble Rafa Benitez' menn fullstendig rundtspilt av erkerival Barcelona. Spanske sportsaviser spekulerte i går kveld i at managerens jobb er i fare.

Les også: Real ydmyket av Barcelona: - Benítez må gå

Mistet, vant igjen og nære assist

For Ødegaard hadde nærmest regien på alt da laget produserte sin første målsjanse mot Segunda Bs topplag.

Etter drøyt tjue minutter bommet han på et gjennomspill, før han jobbet opp sin egen feil og vant tilbake ballen. Nede ved cornerflagget vant 16-åringen tilbake ballen og driblet leket vekk én motspiller.

Innlegget mot kraftspissen og toppscorer Mariano kunne ikke vært bedre, men Castilla-spissen havnet i ubalanse og avslutningen ble svak. Dermed slapp gjestene med skrekken.

Som høyrekant i Zinedine Zidanes 4-4-2-formasjon fikk Ødegaard nok av boltreplass og ble etter hvert varm i trøya. Sammen med Aleix Febas og Javi Muñoz stod han bak flere halvfarligheter - uten at det ble uttelling.

Les også: Slik hjalp pappa Ødegaard Martin (16) til å bli supertalent

Presset voldsomt for seier

Etter pause gjorde Zidane flere bytter. Franskmannen har hatt for vane å bytte ut Ødegaard. Nordmannen har tidvis hatt en tendens til å skli ut av kampen, men i dag ofret Zidane andre navn i jakten på seier. Mens nøkkelspillere som Enzo Zidane, Mariano og Febas alle ble byttet ut før full tid, ble Ødegaard på banen.

Han slo så å si alle dødballer, skaffet selv frisparket han var nær å lime inn lengste hjørne fra 18 meter etter en drøy time, og var svært sentral da Castilla presset ligaens beste lag mot slutten.

For Castilla endte jakten uten resultat og hvittrøyene har fortsatt tre poeng opp til Barakaldo idet 14 kamper er spilt i Segunda B gruppe 2.

Les også: Ødegaard på prestisjetung Time-liste

Les også

Mer om

  1. Spansk fotball

Flere artikler

  1. Pluss content

    Strålte etter landslagsskuffelsen

  2. Ødegaards Castilla snudde til seier

  3. Ødegaard med assist da Castilla vant

  4. Zidane om Ødegaard: – Han kan bidra i større grad

  5. Ødegaard fra start da Castilla vant på overtid

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder