Molde får en vanskelig oppgave i Amsterdam

TØFF BORTEKAMP: Ole Gunnar Solskjær og hans Molde står foran en tøff bortekamp når de gjester Ajax i Amsterdam torsdag. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Slik får Solskjær «drømmekamper» mot United

To år etter at Ole Gunnar Solskjær ble hyllet – som Cardiff-manager – på Old Trafford, kan han igjen returnere til sin gamle hjemmearena. Denne gang som Molde-sjef.

Artikkelen er over fire år gammel

For etter at Manchester United røk på hodet ut av Champions League tirsdag, er de blant lagene Ole Gunnar Solskjærs Molde kan trekke i 16-delsfinalen i Europa League – dersom Molde ikke vinner sin gruppe i kveld.

VG Direkte: Følg Ajax-Molde fra 19.00

Molde har imponert stort i Europa denne høsten, og var klare for 16-delsfinalen i Europa League allerede etter fire av seks kamper i gruppespillet. Sist tapte de 0–2 hjemme for Fenerbahçe, likevel sitter de fortsatt i førersetet om å vinne gruppe A.

Dersom Fenerbahçe slår Ronny Deila og Celtic i kveld, må Molde unngå å tape sin kamp borte mot Ajax for å vinne sin gruppe. Skulle Deila og co. ta poeng i Tyrkia vinner Molde gruppen – uansett resultat i Amsterdam.

For et Molde-lag utenfor sesong, og som uavhengig av kveldens resultater har prestert langt over forventningene i Europa denne høsten, kan det kanskje være å foretrekke ikke å vinne gruppen – slik at man kan få en mest mulig attraktiv motstander i 16-delsfinalen. Og kanskje aller helst Solskjærs gamleklubb – Manchester United.

HYLLET: Ole Gunnar Solskjær ble hyllet da han besøkte Old Traffrod som Cardiff-manager. Nå kan Wayne Rooney og co. bli motstander i Europa League. Foto: Jon Super , Ap

Seedet

De tolv gruppevinnerne fra Europa League pluss de fire beste treerne fra Champions League blir seedet i 16-delsfinalene, som trekkes mandag 14. desember. Mens de tolv gruppetoerne og de fire svakeste gruppetreerne fra Champions League blir useedet.

Lag fra samme gruppe kan ikke trekke hverandre, og lag fra samme land kan heller ikke møtes før i en eventuell kvartfinale.

Manchester United endte på tredjeplass på treertabellen blant de åtte lagene som kommer fra Champions League, og er dermed seedet inn i 16-delsfinalene sammen med Porto, Olympiakos og Bayer Leverkusen. Sevilla, Valencia, Galatasaray og Sjakthar Donesk er de fire useedede lagene fra Champions League.

I tillegg er allerede Napoli, Lazio, Basel og Athletic Bilbao gruppevinnere, og dermed seedet.

Storklubber som Liverpool og Tottenham er også i førersetet til å vinne sine grupper, og kan dermed være potensielle motstandere for Molde – dersom de ikke skulle vinne sin gruppe.

En gullgruve

Så langt har gruppespillet i Europa League innbrakt minst 41 millioner kroner til klubbkassen i Molde, en sum som kan øke med drøyt to millioner kroner dersom Molde vinner gruppen, og ytterligere tre millioner kroner om de vinner kveldens kamp.

Men Molde er ute av sesong, og har ikke spilt en tellende kamp siden 26. november. I generalprøven ble det 1-3-tap for Malmö. Ajax på sin side har fortsatt muligheten til å gå videre – dersom Celtic slår Fenberbache på bortebane. I tillegg er Ajax midt i sin sesong, og har dermed kampformen ved like.

Vi tror vertene trekker det lengste strået i dette oppgjøret, men synes ikke 1,32 i vinnerodds frister nevneverdig. Molde har imponert i Europa, og vet at det uansett venter to kamper i februar. Vi blir ikke overrasket om Molde får med seg et hederlig resultat, og synes 3,55 i odds for et ettmålstap er mer spennende.

Kampen har spillestopp 18.55, og vises på Max.

Her kan du lese våre øvrige vurderinger av dagens oddsobjekter – med blant annet en meget spennende 3,05-oddser fra Europa League

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder