VG rangerer Tippeliga-øyeblikk

Juva: – Vi har garantert oversett noe

Har du glemt Martin Andresens komiske straffemiss, «Kuvicek-gate» og John Pelus filming? Eller hva med Wallace Pereiras frisparkperler og Odd Inge Olsens skrekktakling?

  • Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Fortvil ikke.

VGs Geir Juva og Knut Espen Svegaarden har nemlig gått gjennom hver serierunde de siste 25 årene og endt opp med 100 Tippeliga-øyeblikk, som du skal få servert de kommende ukene.

Grunnen? Tippeligaen har bursdag. 28. april var det nøyaktig 25 år siden eliteserien i fotball endret navn, og det er på høy tid å se seg litt tilbake.

Hva husker du best fra Tippeligaen? Skriv i kommentarfeltet.

– En krevende jobb

Den ferdige listen består av rekorder, flotte scoringer og gode minner, men også de triste øyeblikkene har fått plass.

– Det vanskeligste var å sørge for at det ble en bra miks - et tverrsnitt. Vi kunne ikke ha en liste med bare fine mål, forklarer Juva.

VGs statistikkorakel har brukt et halvt år på å lage en grovliste bestående av ca 250 punkter. Da ble fotballjournalist Svegaarden med på laget, og nå har de sammen kommet frem til den endelige rangeringen.

– Ikke for å bli defensiv, men folk må ikke se for slavisk på plasseringene. Det blir litt som å sammenligne epler og bananer. Det er en krevende jobb å skulle sammenligne et fint mål med en stygg takling, når vi husker begge deler like godt, sier Juva.

– En del aha-opplevelser

VG publiserer i dag øyeblikkene fra plass 100-91.

– Hvilket øyeblikk var vanskeligst å vrake?

– Det var under kategorien flotte scoringer. Et sted måtte vi sette en strek, sier Juva, som er overbevist om at det vil komme tilbakemeldinger.

– Vi har garantert oversett noe, og det vil vi ganske sikkert bli påminnet om, fastslår han.

Juva tror at det er noe på listen som folk ikke har hørt om, og noe som folk har glemt.

– Jeg fikk meg en del aha-opplevelser, jeg også, innrømmer han, og får støtte av makkeren:

– Noen var helt opplagte, og noen var ekstra gøyale å se igjen, for jeg husket ikke at de var så sterke - at de gjorde så sterkt inntrykk, forteller Svegaarden.

– Det var på tide å ta en oppsummering. Tippeligaen inneholder alt, og vi kommer tett på. Det gjør det ekstra gøy, avslutter han.

Her er noen smakebiter av situasjonene som har nådd opp til topp 100:

Foto:Marit Hommedal,NTB Scanpix

Foto:Knut Erik Knudsen,VG

Foto:Faksimile,VG

Foto:Tore Berntsen,VG

Foto:Faksimile,VG

Foto:Faksimile,VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder