LSK-Amundsen raser mot Edvartsen

Ny tabbe av Lillestrøm-keeperen

Nytt dramatisk LSK-tap i Erlandsens comeback

ÅRÅSEN (VG) (Lillestrøm - Sogndal 1-2) Kaptein Frode Kippe ble feilaktig utvist og nok en gang tabbet Arnold Origi seg ut. Det ble et dramatisk trener-comeback Arne Erlandsen.

 • Christer Sævig
 • Bjørn S. Delebekk

Artikkelen er over fire år gammel

For å ta det første først: Etter en målløs første omgang på Åråsen tok det virkelig fyr 20 minutter inn i den andre.

I fokus: Dommer Svein-Erik Edvartsen.

Lillestrøm kan riktignok delvis skylde seg selv i forkant av både utvisning- og straffesituasjonen som snudde kampbildet på hodet.

På stillingen 0-0 i det 65. minutt rotet Simen Kind Mikalsen vekk ballen til Taijo Teniste. Han spilte fri Martin Ramsland, som videre ble taklet inne i 16-meteren av Marius Amundsen.

Raste mot dommeren

Dommer Svein-Erik Edvartsen dømte et korrekt straffespark og tok hånden mot baklommen... Det røde kortet kom, men til manges store overraskelse var det kaptein Frode Kippe som fikk kortet. Han var i den nevnte duellen, men TV-reprisene viser at det var Amundsen som skulle vært utvist.

– Dommeren burde se hvem som er borti. Han burde ikke spørre spillerne om hva vi vil han skal gjøre. Det blir ikke noe godt ut av det, sier LSK-midtstopper Marius Amundsen til TV 2 etter kampen.

Han hevder Edvartsen spurte spillerne «hva de ville skulle skje» og at det virket som kamplederen ikke hadde noen idé om hva han skulle gjøre selv.

– Han spør: «Hvem skal ut? hva skjer liksom». Det virker som han ikke har noe kontroll. «Linjedommeren vet hva som skal skje, så vær ærlig». Hvorfor sier han ikke bare hvem som skal ut. Det gir ingen mening hva han drev med.

TV 2s reporter antydet at Edvartsen ikke var sikker i sin sak. Da smeller det følgende fra Amundsen:

– Det er helt tydelig, ellers hadde han ikke stått der og sett dum ut ganske lenge.

– Vi så ikke forseelsen med Amundsen, men så at Kippe var involvert. Jeg ga spillerne en mulighet til å vise «fair play», men spillerne sa ingenting. De prøvde å lure meg, sier Svein-Erik Edvartsen til VG og resten av pressekorpset i spillertunnelen.

– Vi gjorde alt rett

– Vi gjorde alt rett. Vi dømte på den forseelsen vi så, den kvalifiserte også til rødt kort. Jeg har sett TV-bildene mange ganger og er godt forberedt før jeg møtte dere. Hadde Amundsen sagt at han skulle ha det kortet, ville jeg konfrontert med dommerteamet og trolig gitt ham det, sier Edvartsen.

– Er det vanlig å spørre spillere om hvem som skal ha rødt kort?

– Jeg har vel dømt 170 tippeligakamper, dette er første gangen, sier Edvartsen til VG.

Kaptein Kippe ristet på hodet og gikk av banen. På sidelinjen, ved spillertunnelen, satte han seg ned på huk og så at Koomson satte inn 1-0 til Sogndal fra straffemerket.

Da så det meget tungt ut for hjemmelaget. Håpet ble derimot tent umiddelbart. Ifeanyi Mathew spilte sin første kamp fra start for Lillestrøm og takket for tilliten med en utsøkt scoring, fra 20 meter opp mot lengste kryss.

Ny Origi-tabbe

Men tre minutter etter utligningen ble vondt til verre for LSK. Arnold Origi leverte en kjempebrøler i Tromsø i forrige serierunde. Nok en gang så det ut som han hadde zalo på hanskene.

Sogndal slo inn fra høyre, Origi stormet ut i feltet, han klarte ikke å holde ballen og dermed headet Ole Amund Sveen inn 2-1 i det åpne målet. Dette er målvaktens tredje store keepertabbe denne sesongen. Han hadde også en fæl glipp i bortekampen mot Viking.

Lillestrøm klarte ikke å svare med sine 10 mann. Med seieren er Sogndal nå oppe i 34 poeng og har trolig sikret plassen i neste års eliteserie. Det har definitivt ikke Lillestrøm gjort. De ligger nå nest sist med sine 23 poeng, et poeng mindre en Stabæk på kvalifiseringsplass. Bæringene møter Bodø/Glimt hjemme på Nadderud mandag.

Les også: Vraket Nordlie – valgte Erlandsen

«Obos», sang Sogndal-fansen.

«Styret må gå», sang hjemmefansen.

Stor optimisme

Resultatet kommer etter en uke hvor man i Lillestrøm-leiren har vært preget av stor optimisme. Man håpet at trenerbyttet, med Runar Kristinsson ut og Arne Erlandsen inn, skulle resultere i lagets første hjemmeseier på to måneder. I stedet forverret Lillestrøm-krisen seg ytterligere. Nervedramaet endte med null poeng og laget ligger fortsatt på nedrykksplass. Mandag kveld kan det være fire poeng opp til kvalifiseringsplassen.

Les også: Erlandsen fnyser av kritikerne

Forventningene gjenspeiles i publikumsoppmøtet på Åråsen. Vel 7000 hadde møtt opp for å støtte de gule og sorte i høstens thriller om å unngå nedrykk - for første gang siden 1975. Og de fikk se laget sitt i en aggressiv og ikke så fintspillende utgave. Det var trøkk i duellene, de sto høyt i presset og sendte enormt mange oppspill mot spissduoen - en overvekt via luftrommet.

Lillestrøm hadde også en håndfull dødballer som skapte ekle situasjoner for Sogndal. Blant annet etter 16 minutter da ballen til slutt havnet hos Bassel Jradi, men hans forsøk ble stoppet på streken av en Sogndal-spiller.

Les også: Odd vil ha LSK-spiller

10 minutter før pause trodde mange at målet kom. Jradi slo et frispark på det høye hodet til Tomas Malec, men headingen hans dunket i tverrliggeren.

Gjestene ble trykket veldig bakpå i den første omgangen. Likevel hadde de kampens første sjanse da Gilbert Koomson var på farten inn i hjemmelagets 16-meter, skuddet endte opp i nettveggen.

Den andre omgangen ble langt mer dramatisk. Til slutt sitter uansett Lillestrøm igjen som den store taperen, før de andre bunnlagene spiller søndag kveld.

Saken oppdateres!

Les også

 1. Erlandsen fnyser av kritikerne

  LILLESTRØM (VG) Evig eies kun et dårlig rykte? Arne Erlandsen (56) tok et oppgjør med kritikerne etter å ha ledet sin…
 2. Erlandsen bekreftet klar: Nektet å spå hvor mange poeng LSK må ha

  ÅRÅSEN/OSLO (VG) Arne Erlandsen er ansatt som Lillestrøm-trener ut sesongen.
 3. Erlandsen blir ny LSK-trener

  Etter det VG erfarer har LSK bestemt seg for å gå for Arne Erlandsen (56) som ny trener.
 4. Risholt om ny LSK-trener: – Ville valgt Nordlie ti av ti ganger

  Arne Erlandsen eller Tom Nordlie blir trolig ny Lillestrøm-trener. Roger Risholt, som tidligere har spilt under begge…
 5. Sparket Kristinsson til VG: – Jeg skjønner LSK-ledelsen

  Runar Kristinsson (47) har forståelse for at Lillestrøm-ledelsen valgte å sparke ham som trener i den nedrykkstruede…
 6. Knust Origi til VG etter megatabben: – Jeg har det helt forferdelig

  TROMSØ (VG) (Tromsø-Lillestrøm 2-1) LSK-keeper Arnold Origi (32) tabbet seg ut etter 90 minutter og gjorde at…

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Lillestrøm SK
 3. Sogndal Fotball

Flere artikler

 1. Full ordkrig mellom Lillestrøm og Edvartsen: – Kynismen lever på Åråsen

 2. LSK-Jradi: – Han kom løpende som «Karate Kid»

 3. Tidligere toppdommer: – Edvartsen kommer med karakteristikker som er dommerstanden uverdig

 4. Sakor-kanon da Vålerenga berget plassen

 5. VGs fotballjournalist mener: Åråsen-episoden åpner for flere interessante diskusjoner

Fra andre aviser

 1. LSK-kapteinen reagerer på dommer-intervju: - Det verste jeg har hørt

  Aftenposten
 2. Marerittstart for Erlandsen

  Fædrelandsvennen
 3. Dommerens tirade mot LSK vekker reaksjoner: - Burde aldri ha sagt det jeg sa

  Aftenposten
 4. Dommerens tirade mot LSK vekker reaksjoner: - Burde aldri ha sagt det jeg sa

  Fædrelandsvennen
 5. Edvartsen og LSK i ordkrig etter utvisning

  Fædrelandsvennen
 6. Brennhete Strømsgodset satte ny klubbrekord

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no