Lukaku kopierte treneren 18 år etter

To mål av Belgia-spissen da Irland ble banket i EM

(Belgia–Irland 3-0) De kranglet internt og kritiserte landslagssjefen. Men Romelu Lukaku (23) sørget for at det er fryd og gammen igjen i Belgia.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For da de «røde djevlene» trengte en scoring som aller mest var Belgia-spissen der da 2. omgang var tre minutter gammel. Et perfekt forarbeid av Kevin De Bruyne, så en klinisk avslutning av Lukaku nede til høyre for Irland-keeper Darren Randolph.

– Vi fikk vist fram kvalitetene våre i dag, men vi har en vanskelig kamp mot Sverige igjen. Jeg fikk et godt svar og visste hva jeg måtte gjøre, sa Lukaku etter kampen, ifølge NTB.

Onsdag venter Sverige og Zlatan Ibrahimovic på Stade de Nice i avgjørende gruppespillkamp. Et svensk lag som ikke har hatt skudd på mål ennå i EM.

Det har derimot Belgia. Etter at de hadde fått 1–0 ga de bånn gass. Det var noe av det aller beste offensivt i EM så langt.

Etter en times spill økte Belgia til 2–0. Eter 28 pasninger lå ballen i mål. Et perfekt innlegg fra Thomas Meunier headet Axel Witsel kontant inn. Løpet virket kjørt. Og det skulle blir verre for Irland.

Igjen var det Lukaku, som ikke scoret i EM-kvalifiseringen, men som gjorde sitt andre mål på enkelt vis da han plasserte ballen forbi Randolph i det 70. minutt. Han løp til sidelinjen–hoppet i armene på landslagstrener Marc Wilmots–og gleden var rørende.

VG Live: Sjekk kampen minutt for minutt.

Lukaku er førstemann med to mål av en belgisk landslagsspiller i en stor turnering (EM og VM) siden 1998. Da var det VM i Frankrike. Og mannen med to mål var nettopp Wilmots - mot Mexico (2-2) - i gruppespillet.

SJEFEN GRATULERER: Romelu Lukaku blir gratulert av trener Marc Wilmots etter den første scoringen. Foto: Petr David Josek Ap

Lukaku er oppe i 17 landslagsmål på 47 landskamper. Åtte minutter før slutt byttet han med Christian Benteke. Naturlig vis til enorm jubel fra fansen.

Sjekk denne: Slik kan Sverige gå videre

Belgia hadde utvilsomt presset på seg etter den ynkelige starten på EM hvor de tapte 0–2 for Italia. De festet grepet på Irland som ble liggende dypt i banen på det irrgrønne gresset på Stade de Bordeaux.

To store sjanser produserte de i 1. omgang. Eden Hazard banket ballen like over tverrliggeren da han fikk ballen i returrommet etter 21 minutter. Og Toby Alderweireld headet hardt og godt på en corner fra Kevin De Bruyne etter 43 minutter. Men på streken sto Wes Hoolahan og stanget ballen unna.

Les også: Thorstvedt ut mot Hazard

Belgia hadde også ballen i mål. Men Yannick Carrasco sto hårfint offside da han flikket ballen i tverrliggeren, og stupheadet ballen i mål på returen.

Irland har ikke slått Belgia på 50 år (3-2 i 1966). De var ikke i nærheten i Bordeaux i ettermiddag. Nå må de slå Italia i siste gruppespillmatch for at drømmen om avansement i EM ikke skal gå i vasken.

Irland-kaptein, John O`Shea, syntes de klarte seg bra i 1. omgang. Det samme kunne han ikke si om 2. omgang da Belgia viste kontringsfotball i verdensklasse.

– Vi ble løpt ifra når Belgia angrep. Det er noe vi må forbedre. Belgia er gode, men vi gjorde dem også gode, sier O`Shea til BBC.

TAKKER HØYERE MAKTER: Romelu Lukaku ser mot himmelen, og jubler for det første av to mål mot Irland. Foto: Loic Venance Afp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder