KREVER ENDRINGER: De svenske spillerne er selv klar over at de må skjerpe innsatsen mot Italia. Her er Benfica-forsvareren Victor Nilsson Lindelöf i kamp med Tsjekkias Matej Vydra i en privatkamp i mars. Foto: Jonathan Nackstrand Afp

Dette må Sverige forbedre mot Italia

Sverige har ikke scoret mot Italia siden EM-2004

Her er dagens oddstips

Selvkritiske svenske spillere var misfornøyd med ett poeng mot Irland, og forteller hva som kreves mot et kompakt italiensk lag.

Publisert:

Med et heldig 1-1-resultat i åpningskampen mot Irland har svenskene satt seg selv under press. For laget hadde det tøft spillemessig i 50 minutter og virket uforberedte før man etterhvert fikk løftet seg noe i mandagens match. Slik kreves det helst en seier i ettermiddag for å ha en realistisk sjanse til å komme til åttedelsfinalen.

– Mot Italia må vi våge å holde ballen mer i laget, og ikke være så sløve når vi endelig har den, forklarer Victor Nilsson Lindelöf, som hadde kjempesuksess med Benfica denne sesongen.

Malmö FF-midtbanespilleren Oscar Lewicki tror det vil bli en helt annen kamp mot Italia enn sist.

– Det kommer til å bi mer spill langs bakken og det kan kanskje passe oss bedre. Jeg tror de vil være det ballførende laget, så det gjelder at vi er påskrudde mot Italia som er så taktisk dyktige, sier han ifølge Fotbollskanalen.

Simon Bank: «Italien passar Sverige bättre»

Aftonbladets sportskommentator Simon Bank nekter å avskrive Sveriges sjanser, men ble mektig imponert av det Italia leverte mot Belgia (2-0). Til Aftonbladet-TV sa han følgende tidligere i uken:

– Italia viste sitt sanne jeg - det var verdensmestertakter mot Belgia. Defensivt helt perfekt. De la seg dypt og lot belgierne sjelden slippe til - og det mot et av verdens indvividuelt mest dyktige fotball-lag. Og så var italienerne kliniske offensivt også.

– Men ser man på kvaliteten i lag som Belgia og Italia så kan det hende at Italia passer Sverige bedre. I fredagens match kan det hende at italienerne vil angripe litt mer. Mens Belgia på sitt beste kan spille ut Sverige, tror jeg Italia vil spille mer på organisasjon og det fysiske. Og klarer Sverige å hamle opp med den biten - ja, da står vi der vi har vært før. Det at vi må stole mye på at Zlatan Ibrahimovic klarer å være fysisk sterk og teknisk briljant lengst fremme mot gamle Juventus-kompiser i Italias forsvar.

– Jeg sier ikke at dette skjer. Men at det kan skje, spår Bank.

VGs oddstips er nå på Facebook – sjekk ut siden vår her!

Til kampen ser det ut til at Oscar Lewicki og Marcus Berg (a) blir skjøvet ut av startoppstillingen og at Albin Ekdal (mb) og John Guidetti (a) får tillit. Dessuten er det tvilsomt om man tar noen sjanser med Mikael Lustig (f), som pådro seg en skade mandag.

Italia gikk ubeseiret gjennom sin EM-kvalgruppe. Men hadde noen «middels dag på jobben»-matcher med knappe seirer. Og klarte imotsetning til Norge ikke å slå for eksempel Kroatia over to forsøk. Og ankom Frankrike med en «skadeepidemi». Men med fysikk, struktur og overganger fikk laget en fin turneringsåpning mot Belgia.

Husker du?: Zlatan-hælspark reddet Sverige

Matteo Darmian (f) ble byttet ut sist, og kan hviles. Det samme gjelder Graziano Pellé (a), som fikk seg en smell.

Italia har ikke tapt obligatorisk kamp siden 0-1-tapet for Uruguay i Brasil-VM 2014. Det betyr at flyten viser 8-3-0 på elleve kamper.

Besøk vår helt nye oddsside Tipster, og få daglige oddstips

Med motivasjonen som ligger i at en ny seier her vil sikre videre EM-spill tror vi på en italiensk triumf. Oddsen blir da 1,75, spillestopp er kl. 14.55 og NRK1 sender matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder