MIDTPUNKT: Pedro Rodriguez tok det meste av oppmerksomheten på Spanias pressekonferanse mandag, etter at han antydet at han ikke ville spille på landslaget hvis benketilværelsen fortsetter. Foto: GETTY IMAGES

Spansk sirkus: – Jeg sier ikke sorry

BORDEAUX (VG) Spanske journalister så overrasket på
hverandre da det ble høyttaler-annonsert at Pedro var blant spillerne som stilte til pressekonferanse mandag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det har vært oppstyr i Spania i dag, etter Chelsea-vingens kontroversielle uttalelser om sin landslagsfremtid.

– Jeg orker ikke å være på landslaget hvis jeg ikke får spille, uttalte 28-åringen, verdens- og europamesteren med 58 landskamper og 17 mål, til Movistar+. I EM har han bare fått spille åtte minutter, i den første kampen mot Tsjekkia, skjøvet ut av den ett år eldre landslagsferskingen Nolito, som har fem mål på 11 Spania-kamper.

Les også: Mener Spania har funnet sin nye superspiss

Mange mener at Pedro forsøker å «grine» seg inn på laget, og at dette gjør valgene vanskeligere for landslagssjef Vicente del Bosque fremover.

Derfor ble Pedro sendt ut på pressekonferansen, eller han ville det selv, for å forklare seg for Spania. Dermed var det uvanlig nok tre spillere, sammen med Pedro kom den veldig mye høyere midtstopperkjempen Gerard Piqué fra Barcelona og Real Madrids Lucas Vázquez, som heller ikke har fått spille i EM.

Lest denne? Hodgsons syrlige svar: – Bra å bli utdannet av deg

Nesten alt handlet om Pedro inne på lekre Matmut Atlantique i Bordeaux, men da den første journalisten antydet at han hadde sagt unnskyld til landslagssjef Vicente del Bosque, kom protesten med en gang.

– Nei, jeg sier ikke sorry. Og hvis du spør meg om min fremtid på landslaget, sier jeg det samme igjen. Jeg vil understreke at jeg er takknemlig for å være her, og jeg har fått være med i seks år. Jeg angriper ikke manageren eller andre ting. Hvis jeg skal si «sorry» til noen, så gjør jeg det, men alt jeg har gjort er å forklare hva jeg mente for Vicente og spillerne. Jeg er lei meg hvis jeg har irritert noen, men jeg forstår ikke helt dette oppstyret.

Saken fortsetter under bildet!

VIL IKKE BARE TRENE: Pedro Rodriguez, som her leker med sønnen Bryan etter søndagens treningsøkt, er ikke fornøyd med spilletiden på det spanske landslaget. Foto: Albert Gea Reuters


– Uten Vicente hadde jeg ikke fått oppleve alt jeg har gjort. Jeg har spilt sammen med disse spillerne i mange år. Derfor ville jeg komme hit og snakke nå. Jeg har mine forventninger. Og jeg vil spille. Alle vil det, ellers ville de ikke vært her. Jeg vil alltid være på banen, være involvert, likevel er jeg glad for at jeg er her og jeg vil fortsette å jobbe hardt for å få sjansen.

– Hva har du sagt til lagkameratene?

– Jeg har sagt det jeg nå sier. Alle forstår meg, og alle har følt det samme en eller annen gang. Dette er et av de beste lagene i verden, svarer Pedro, som også er blitt kritisert av andre spillere (hjemme i Spania) på Twitter. Mange påpeker at andre gjerne ville vært i hans situasjon.

– Jeg kan på en måte forstå det (kritikken). Jeg tåler det som sies om meg. Jeg sier ikke at jeg ikke trives her. Jeg er rolig og har det bra. Jeg er veldig glad for at jeg er blant de 23, men alle vil jo spille, sier Pedro, før Gerard Piqué vekkes opp og får spørsmål om det samme temaet. Han hadde sovet litt tidligere på dagen også.

Les mer: Bale kjøles ned før skjebnekampen

– Jeg hadde en siesta, og hadde ikke fått det med meg. Dette er jo ganske vanlig, og en mye mer kjent problematikk inne i garderoben enn utenfor. Det er klart at en som har vunnet VM og EM vil spille, men dere må kjede dere litt som klarer å gjøre dette til den største saken i verden. Landslaget er som en familie og kommer fortsatt til å være det, og Pedro er viktig for atmosfæren i troppen.

Etter at trioen forsvant ut, fortsatte det med en meget kjapp sekvens med landslagssjef Vicente del Bosque, som skulle rekke trening. Men han lar seg jo ikke stresse av noe, tilsynelatende heller ikke av dette, selv om det er umulig å vite hva som er blitt sagt bak lukkede dører.

– Ja, vi har snakket. Han sier at det ikke var meningen å være respektløs overfor de andre. Realiteten er at han vil spille som alle de 12 andre som ikke er på laget. Han var litt irritert, men jeg synes ikke vi skal være for harde med ham. I løpet av de over 50 landskampene hans har han alltid oppført seg bra, sier del Bosque og tusler ut til bussen som skulle ta det spanske laget til en lett treningsøkt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder