TREG: Olivier Giroud fikk en enestående mulighet alene med Manuel Neuer like før pause, men brukte for lang tid i det avgjørende øyeblikket. Da kom reaksjonene på Twitter. Benedikt Höwedes (på gresset) kaster seg frem for å blokkere skuddet. Foto: Michael Dalder Reuters

Slik harselerer Twitter med semifinale-lagene

Ti lekre godbiter fra sosiale media under semifinalen

(Tyskland – Frankrike 0-2) Griezmann hylles, Löw skriker og Giroud har en tung bør å bære. Her er et par godbiter fra sosiale media under semifinalen.

Spenningen var til å ta og føle på før oppgjøret mellom de regjerende verdensmesterne Tyskland og vertsnasjon Frankrike i EMs semifinale. To mål av Antoine Griezmann ble derimot for mye for Tyskland og Les Bleus kunne juble for finalebillett etter å ha slått naboene 2-0. Og reaksjonene lot ikke vente på seg i sosiale media.

Olivier Giroud fikk en eventyrlig mulighet like før pause da han fikk ballen i bakrom og stormet mot mål. Men Arsenal-spissen brukte akkurat litt for lang tid og Benedikt Höwedes fikk satt inn en susende blokkering. En Twitter-bruker mener å ha årsaken til Giroud manglende hurtighet.

BREAKING: Olivier Giroud through on goal. https://t.co/MROAS1GCzD

Da Frankrike økte til 2-0 ble det for mye for Tyskland-trener Joachim Löw, som måtte ta seg til ansiktet. Ikke helt ulikt Edvard Munchs mesterverk «Skrik».

Glem Napoléon Bonaparte, glem Jeanne d’Arc, glem Claude Monet, glem Voltaire og glem Charles de Gaulle. Frankrike har fått en ny nasjonalskatt ved navn Antoine Griezmann.

Saken fortsetter under bildet.

FRUSTRET: Det meste gikk Frankrikes vei i semifinalen mot Tysklands. Joachim Löw bød på hele følelsesregisteret i tapet. Foto: John Sibley Reuters

Islendingene har såvidt rukket å komme seg hjem til sagaøya, før de oppdaget at franskmennene rappet viking-feiringen. Da får man høre det.

– Jesus Kristus Frankrike. Dere slo oss. Finn deres egen måte å feire på, skriver Twitter-kontoen Icelandic Football.

Det meste gikk på tverke for Tyskland og selv ikke en Marve Fleksnes-variant fra Löw kunne redde tyskerne fra EM-exit. Den tyske Bundesliga-kontoen måtte innse at det ikke blir mer tysk «Fußball» før til høsten.

Mens i Spania godter nok Atletico Madrid-trener Diego Simeone seg etter at han før mesterskapet fornyet Griezmanns kontrakt med fem år.

Jérome Boateng måtte av med skade etter 65 minutter og ble observert betuttet på benken med et håndkle over hodet. Ikke helt ulikt Jomfru Maria med andre ord.

Moussa Sissoko har vært en skygge av seg selv denne sesongen for Newcastle. Men under EM har 26-åringen blomstret i den blå landslagstrøya. Newcastle-fansen vurderer kanskje å skifte draktfarge før neste sesong?

Til slutt var ikke dette veiskiltet i Luxemburg langt unna å spå riktig resultat i semifinalen. Vet noen retningen til Frankrike og Portugal?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder