STJERNE: Paul Pogba er bare 23 år, men han er en av EMs aller største stjernespillere. Her under en trening med Frankrike på Stade de France. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Har hentet Zlatan – nå fortsetter United stjernejakten

Zlatan Ibrahimovic (34) er allerede klar. Ifølge britiske medier intensiverer nå Manchester United jakten på nok en verdensstjerne - Paul Pogba (23).

 • Lillian Holden

Artikkelen er over fire år gammel

– På tide å la verden få vite. Min neste destinasjon er Manchester United.

Dette meldte Zlatan på sine sosiale medier-plattformer i går, og satte dermed punktum for en uendelig lang rykteflom rundt sin egen fremtid.

At det til slutt ble Manchester United og José Mourinho, har vært den heteste spekulasjonen lenge. Zlatan skal i løpet av svært kort tid sette navnetrekket sitt på et stykke papir som binder ham til klubben i ett år, og 34-åringen får dermed endelig prøvd seg i Premier League.

Signeringen har blitt hyllet av mange – VGs egen fotballjournalist Trond Johannessen kaller det «tidenes engelske overgang» i sin kommentar. Manchester United har stjålet mye spalteplass denne våren, først ved ankomsten til José Mourinho, senere på grunn av Zlatan.

Og ifølge britiske medier er de røde djevlene ikke ferdige med sommershoppingen ennå. Det hevdes at Borussia Dortmund-spiller Henrikh Mkhitaryan skal være svært nær ved å sette seg på et fly i retning England, og at en bekreftet overgang skal være like om hjørnet.

Så du denne? Zlatans avskjedstale: – Kom fra lille Rosengård og gjorde Sverige til mitt land

Pogbas United-år

Men det er et annet navn som opptar engelske journalister i dag – Paul Pogba. Den franske stjernespilleren kom til Manchester United fra Le Havre i 2009, men ble skippet ut som bosmanspiller tre år senere.

Det kom som en gedigen overraskelse på mange som hadde sett talentet hans. Pogba var knapt på banen for United den siste sesongen han var der, men da han skrev under for Juventus gikk han rett inn i en tittelvinner-sesong med suksess og mye tid på gresset.

Pogba var svært ung da han kom til United, men ble raskt en spiller som skulle tilhøre A-lagstroppen. Likevel kom han sjelden på banen, og den svært begrensede spilletiden var et av argumentene som ble brukt da han forsvant til italiensk fotball.

VG møtte Zlatan: – Vil bli født «en Zlatan» i Norge

Men det har blitt snakket mye om at det lå flere ting under – som at daværende manager Alex Ferguson og Pogbas agent Mino Raiola slett ikke var på bølgelengde, samt at agenten krevde store summer i lønn for en svært ung spiller.

Det virkelige vendepunktet kom under en kamp mot Blackburn i 2011. United hadde skadetrøbbel, og særlig sentralt på midtbanen manglet de en spiller. I troppen var Pogba, spesialist på den posisjonen. Likevel ble Rafael dyttet fra forsvaret og opp i midten, en rolle sentralt som han aldri hadde hatt før – og ikke har hatt siden.

Pogba ble sittende på benken.

– Jeg ble sjokkert. Og jeg kom ikke inn heller. Etter det var forholdet mitt til treneren helt ødelagt, har franskmannen uttalt etter hendelsen.

Spilte med Pogba i United: – Må være en av de største tabbene United har gjort

Ønsket av mange

Pogba forsvant i alle fall til Juventus i 2012, til en klubb hvor han har vært i siden og gjort stor suksess med. Denne sommeren kom han til EM som en av mesterskapets aller største stjerner, og han har en lang rekke klubber stående klare til å legge penger på bordet for ham.

Så også hans gamle klubb, Manchester United. Pogba skal selv ha ønsket seg til La Liga, Real Madrid eller Barcelona. Men britiske medier hevder at ingen av de to klubbene er villige til å legge nok penger på bordet.

Telegraph skriver at Real Madrid var klare til å by 60 millioner pund, men kilder tett på klubben skal ha sagt at United vil gi 80 millioner. Det tilsvarer 890 millioner norske kroner – nesten rekordsum.

Ryktene sier at Pogba skal være villig til å bli i Juventus, men at klubben kan ende opp med å få et bud som rett og slett er for godt til at de kan avvise det.

Avisen skriver at Ed Woodward har planer om å fly til Torino neste uke. Innen det skal Mkhitaryan-avtalen være signert, og Pogba være neste oppgave.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Manchester United
 3. Zlatan Ibrahimovic

Flere artikler

 1. Mourinho: – United er perfekt for Pogba

 2. United bekrefter: Pogba på medisinsk sjekk

 3. Offisielt: Pogba er Manchester United-spiller

 4. United vil kjøpe Pogba for over en milliard: «Kjære Juve, la meg dra»

 5. Agenten: Pogba kan bli værende i Juventus

Fra andre aviser

 1. Verdens dyreste fotballspiller klar for Manchester United: - Jeg vil vinne titler

  Aftenposten
 2. United bekrefter: Pogba blir United-spiller

  Aftenposten
 3. United bekrefter: Pogba blir United-spiller

  Fædrelandsvennen
 4. Pogba kan glippe for Mourinho

  Aftenposten
 5. Mourinho ut mot trenerkollegaer: - Jeg liker det ikke

  Aftenposten
 6. Pogba kan glippe for Mourinho

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder