Strømsgodset-helten ber supporterne besinne seg

UT MOT EGNE FANS: Muhamed Keita takket for støtten etter å ha scoret det avgjørende målet mot Tromsø 73 minutter ut i kampen, men han liker ikke behandlingen Ronny Deila har fått av en del Strømsgodset-supportere. I bakgrunnen fra venstre: Jonathan Parr, Bismark Adjei Boateng, Gustav Valsvik og Mohammed Abu. Foto: Fredrik Varfjell NTB scanpix

Keita rystet over Deila-hets

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Tromsø 1-0) Muhamed Keita (25) tar et oppgjør med Godset-supporterne og det han mener er uverdig hetsing av Ronny Deila (40).

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over tre år gammel

Tippeligaens formspiller nummer én – som meldte Strømsgodset på i gullkampen etter nok en gang å ha blitt matchvinner – reagerer på «sviker»-stempelet mange har plassert på Deila etter at han sa ja til å overta Vålerenga.

– Jeg har sett en del hets. Mye unødvendig hets. Han burde ikke ha blitt hetset i det hele tatt etter min mening. Det er bare tull, sier Keita til VG.

Les også: Flo varsler at helten blir i Strømsgodset

Ber fansen oppføre seg

Han mener Godset-fansen bør være evig takknemlig for det den mangeårige Strømsgodset-treneren gjorde i Drammen.

– Jeg kan forstå at de er skuffet, men jeg forstår gamletreneren min også. Han har vært her og gjort mye for denne klubben. Vi er der oppe på grunn av det han startet. De hadde ikke stått og sunget om at Godset skal til Europa League uten Ronny. De hadde ikke stått og heiet på et lag som kan ta enten gull, sølv eller bronse uten Ronny. De må ikke glemme det når de skriver på Facebook og Instagram og overalt, påpeker Keita.

https://twitter.com/Amundsen__/statuses/752832243828137984

– De har ingen grunn til å reagere på at Ronny går til Vålerenga. Trenere kommer og trenere går, sier sportssjef Jostein Flo.

– Er det med litt vondt hjerte du ser at Ronny Deila går til Vålerenga?

– Nei. Ronny må få seg en jobb han også. Det er bra for Vålerenga og det er bra for ham. Men han kommer til å trene et lag i OBOS-ligaen neste år, svarer Flo.

Les også: Keita vil ikke tilbake til Polen: – Jeg var helt ensom

Ødegaard: – Like skuffet som alle andre

Drammenser og Deilas mangeårige Godset-assistent Thomas André Ødegaard innrømmer imidlertid at han synes det hele var vanskelig å svelge.

– Jeg er nok like skuffet som alle andre. Jeg er veldig glad i Ronny, og hadde håpet han ikke gikk til en konkurrent. Men jeg skjønner ham. Han ser muligheten til å bygge opp noe nytt i Vålerenga slik han gjorde i Drammen. Kanskje bare med mye mer penger, sier Deilas mangeårige assistent Thomas André Ødegaard.

Les også: VIF-Trøim: – Målsettingen er at hele Oslo skal bli stolte

Muhamed Keita, som fikk sitt gjennombrudd under nettopp Deila, fortsetter:

– Han må også få velge nye utfordringer som trener. Vålerenga er en stor klubb som har potensial til å bli en mye større klubb enn det Strømsgodset er – i og med at Oslo er en større by. De kan ikke slakte Ronny fordi han velger å utvikle seg som trener.

– Det er mye de glemmer. Han fortjener ikke noen av de ordene som er skrevet i sosiale medier. De må heller ønske ham lykke til. Så får vi konsentrere oss om oss selv, tillegger den dribleglade vingen som med gårsdagens 1-0-scoring har puttet i tre Tippeliga-kamper på rad.

Les også: VG fulgte kampen live her

– Keita er vel formspiller nummer én i Tippeligaen. Nå er han skadefri og pigg, og da vet jeg ikke om så mange som har et bedre individualistisk nivå i Tippeligaen, sier keeper Espen Bugge Pettersen.

GodsetUnionen: – Det kom som et sjokk på folk

Leder i GodsetUnionen, Thor Arne Hanssen, mener det er naturlig at Deilas overgang til Vålerenga har skapt sterke reaksjoner i Drammen.

– Det kom som et sjokk på folk, og da blir førstereaksjonen litt sånn. Hvis Solskjær hadde gått til Rosenborg, så hadde det blitt like mye bråk der oppe, beskriver han.

Hanssen mener også at Deilas tidligere uttalelse om at han ikke så for seg å trene en annen norsk klubb enn Strømsgodset var med på å fyre opp stemningen.

– Det var en del som hang seg opp i de uttalelsene. Og han var jo arbeidsledig. Jeg tror det går mest på måten ting ble gjort på og kravet om at Erik Espeseth (daglig leder) skulle være med på kjøpet. Men de siste dagene har det ikke vært diskutert så mye. Jeg tror folk egentlig er ferdig med det. Og vi har jo trener.

Les også: Deilas eks-sjef blir ny Vålerenga-leder

– Det var en del usakligheter med en gang, men det roet seg kjapt. Fotball er følelser. Ledere og trenere kommer og går, mens fansen er der bestandig, sier Thor Arne Hanssen.

Les også: GodsetUnionen om VIF-Deila: – En stor ripe i lakken

Les også

 1. Flo varsler at helten blir i Strømsgodset

  DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Tromsø 1-0) Ingen Tippeliga-spiller har vært mer avgjørende enn Muhamed Keita (25) etter…
 2. VG tippper dagens Tippeliga-kamper

  Rosenborg avga poeng i toppen mot bunnlaget Aalesund. Vi tror både Odd og Strømsgodset utnytter dette, og tar…
 3. RBK-Rashani har våknet: – Jeg er i slag

  COLOR LINE STADION (VG) (Aalesund-Rosenborg 1-1) Til tross for at Rosenborg mistet seieren på overtid mot…
 4. Konradsen så rødt – beklager etter tapt poeng

  COLOR LINE STADION (VG) (Aalesund – Rosenborg 1-1) Rosenborg hadde seieren i lomma, men med én mann mindre i 10 minutter…
 5. Grindhaug: Ser fortsatt på Dempsey som en venn

  HAUGESUND (VG) Jostein Grindhaug sier kritikken fra Mark Dempsey er det verste han har opplevd som fotballmann, men…

Mer om

 1. Strømsgodset IF
 2. Tromsø IL
 3. Vålerenga Fotball
 4. Tippeligaen

Flere artikler

 1. Godsetunionen: – En stor ripe i lakken

 2. Bekreftet: Deila klar for Vålerenga

 3. Trenerskifte i Vålerenga: Deila overtar nå

 4. Celtic-Deila banker Tippeliga-trenerne

 5. Deila før Godset-gjensynet: – Ville vært mer følelser om det var på Marienlyst

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder