PROFF: Sportssjef Jostein Flo (t.v.) er fornøyd med å ha skrevet proffkontrakt med Noha Emmanuel Jean Holm. Foto: Godset Media

Gamletrenerens sønn ble tidenes yngste i Strømsgodset

Spisstalentet Noah Emmanuel Jean Holm (15) blir tidenes yngste Strømsgodset-spiller med proffkontrakt. Han er sønnen til tidligere Godset-trener David Nielsen (39).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Noah er en spiller som har tatt gigasteg det siste året. Han er en målscorer av rang med stort avslutningsrepertoar som også har god fysisk kapasitet, sier toppspillerutvikler Alexander Straus til godset.no.

SPILTE FOR STRØMSGODSET: David Nielsen avbildet i en kamp mot Rosenborg i 2008. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Unge Holm har signert en toårskontrakt. 15-åringen kom til Drammen da pappa David Nielsen først ble assistenttrener under ledelse av Ronny Deila. Nielsen ble hovedtrener da Deila dro til Celtic, men fikk sparken i fjor.

Han trener nå Lyngby i Danmark, mens sønnen og familien har blitt værende i Norge på grunn av skolegang.

Nilsen om Godset-exiten: – Lykkelig skilsmisse

Nå har altså 15-åringen sikret seg proffkontrakt.

– Spisser er alltid det vanskeligste å få fram, så det er moro når vi signerer slike avtaler. At han er den yngste i klubbens historie med proffkontrakt viser hvilket talent han er, sier sportssjef Jostein Flo.

– Jeg trives best inne i boksen. Mine styrker er at jeg har god fysikk, er flink i lufta og at jeg er tøff å spille imot, sier Holm til Godset Media.

Spisstalentet er født 2. mai 2001, og har spilt aldersbestemt fotball for Løv Ham og FK Fyllingsdalen før han kom til Strømsgodset. Tidenes yngste Tippeliga-spiller er Martin Ødegaard som debuterte for Godset da han var 15 år og 117 dager gammel. Etter det VG kjenner til er det lite sannsynlig at den unge spissen får sin A-lagsdebut denne sesongen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder