PÅ VEI TIL CELTIC: Starts Kristoffer Ajer på Sparebanken Sør Arena foran den siste serierunden i Tippeligaen i fjor.
PÅ VEI TIL CELTIC: Starts Kristoffer Ajer på Sparebanken Sør Arena foran den siste serierunden i Tippeligaen i fjor. Foto: , Petter Emil Wikøren

Start-Ajer til Celtic: – Fantastisk stort for meg

FOTBALL

Ronny Deila (40) har bestemt seg for å hente Start-talentet Kristoffer Ajer (17) til Celtic. Midtbanespilleren reiser til Glasgow med mål om å fullføre overgangen denne uken.

Publisert: Oppdatert: 15.02.16 19:29

– Jeg reiser ned i morgen og klubbene er enige. Så skal vi se på min avtale og den medisinske testen. Det er fantastisk stort for meg. Det er en stor drøm jeg har trent for hele livet som kan gå i oppfyllelse, sier Kristoffer Ajer til Fædrelandsvennen.

Ajer imponerte da han besøkte Deila og Celtic i januar for å bli bedre kjent med den skotske klubben. Partene har siden forhandlet, og mandag meldte TV 2 at Ajer flyr til Skottland for å fullføre overgangen.

VG får av kilder i Skottland fortalt at Celtic skal ha booket en medisinsk sjekk for Ajer onsdag. Dersom den går etter planen, vil spilleren bli presentert på en pressekonferanse før lørdagens hjemmekamp mot Inverness.

Husker du denne? Ajer: – Har ikke samvittighet til å forlate klubben nå

Start-spiller frem til ferien

Ajer-agent Tore Pedersen sier til VG at han ikke kan kommentere saken mandag kveld, men Celtic-ledelsen skal ha falt ned på at 17-åringen passer inn i klubbens profil både når det gjelder spillertype og personlige egenskaper.

Selv om overgangen går i orden denne uken slik alt tyder på, blir ikke Ajer Celtic-spiller før overgangsvinduet åpner igjen i juni. Han vil derfor uansett spille vårsesongen for Start.

Den tidligere LSK-spilleren befinner seg for tiden på La Manga med G19-landslaget som mandag tapte 1-2 mot Portugal. Ajer spilte hele kampen på midtbanen.

Tirsdag ankommer Start fotballanlegget i Spania mens Ajer reiser nordover for å møte Celtic-ledelsen. Planen er at han deretter returnerer til La Manga for å knytte seg til Start-troppen før helgen.

Andre nordmann

I den skotske storklubben blir Ajer lagkompis med Stefan Johansen, og den andre nordmannen Ronny Deila henter inn. Den første var Jo Inge Berget som spilte noen måneder på lån i Celtic høsten 2014.

Det har tidvis og senest i januar har stormet rundt manager Deila, men de grønne og hvite har nå vunnet sine to siste kamper uten å slippe inn mål. I helgen ble det 2-0 over Ross County - laget som sørget for at Celtic ikke kan vinne alle tre hjemlige titlene denne sesongen.

Daily Record beskriver Celtic Park lørdag som en «ghost town». Avisen melder at publikumstallet ikke ble oppgitt, men at det skal ha vært så få som 30.000 på plass.

VG får av kilder i Skottland mandag opplyst at Celtic-sjefene fortsatt har stor tro på at Deila er rett mann for klubben, og at det ikke finnes noen planer om å kvitte seg med den tidligere Strømsgodset-sjefen.

Her kan du lese mer om