Rosenborg vil ha Ingebrigtsen til 2020

Styreleder Koteng: - Vi ønsker å få det avgjort i EM-pausen

FOTBALL

Ingebrigtsen: - Ingen som har fått ny kontrakt her siden Eggen

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg–Stabæk 3-1) Rosenborg er nesten ustoppelig i Tippeligaen. Nå melder klubbledelsen at Kåre Ingebrigtsen (50) skal få ny kontrakt – til 2020.

Publisert: Oppdatert: 20.05.16 02:22

Styreleder Ivar Koteng bekrefter til VG at de vil ha suksesstreneren – som vant både serie- og cup og tok laget til Europa League i sin første hele sesong (2015) – på en ny og forlenget avale.

– Vi har allerede snakket om det, og målet er at vi kommer til enighet i løpet av EM-pausen i Tippeligaen, sier Ivar Koteng.

Ingebrigtsen: - Ingen andre planer

Ingebrigtsen var strålende fornøyd etter seieren over Stabæk. Men leter litt etter ordene når det blir snakk om ny kontrakt med Norges mestvinnende fotballklubb.

– Jeg blir her så lenge jeg får lov til å være her, og jeg har ingen andre planer, sier Kåre Ingebrigtsen.

Han er raskt til å poengtere at det føles som en ære i klubb hvor trenerne ikke akkurat har «levd» lenge siden trene-ikonet Nils Arne Eggens storhetstid var over i 2003.

– Det er ingen som har fått forlenget kontrakt har siden Eggen. Da må jeg si meg fornøyd, og at det oppleves som et signal på at ledelsen er fornøyd med hva vi holder på med, sier Kåre Ingebrigtsen.

Han tok over for Per Joar Hansen i juli 2014. Kontrakten løper til 2017. Ingebrigtsen sier til VG at det ikke blir «tunge runder» ved forhandlingsbordet.

Les også: Perry aktuell for IFK Norrköping

– Jeg blir svært overrasket hvis ikke jeg og RBK blir enige, sier Kåre Ingebrigtsen.

Han syntes RBK tok seg kraftig sammen etter den begredelige matchen mot Sogndal (1–1) i forrige runde. Det eneste han ikke var fornøyd med var at Stabæk scoret.

– Det var et lite «hjernedrypp». Slik skal ikke skje, sier Ingebrigtsen.

Tre minutter før slutt sørget Luc Kassi for redusering til 3–1. Det var første baklengsmål for serielederen på hjemmebane i Tippeligasammenheng siden 1. november i fjor (4-3 over Haugesund)

– Vi er som et lokomotiv som dundrer videre. Vi har ikke tapt hjemme på mange år, så da er det vanskelig å komme hit, sier lokfører Tore Reginiussen til TV 2 etter kampen.

Baklengsmålet var likevel av den sure sorten for selvsikre trøndere.

– Det er irriterende fordi vi slipper til så lite at vi skal holde nullen i dag. Men vi står veldig godt som lag og vi er lojale når det kommer til å gjøre jobben. Vi kjenner hverandre godt som spillere og det har fungert bra, sier forsvarskjempen i Tippeligaens beste forsvar så langt.

Men bortsett fra forsvarsglippen – som var Stabæks eneste sjanse i kampen – var det lite å utsette på Kåre Ingebrigtsens mannskap foran 17.000 tilskuere. Rosenborg er i storform. På de to siste hjemmekampene har de scoret syv ganger.

Det måtte imidlertid åtte målsjanser til før Rosenborg omsider kunne slippe jubelen løs.

VG+: de Lanlay: – Trodde ikke RBK var så stor klubb

De Lanlay lekte med Stabæk

Yann-Erik de Lanlay var i praktslag de første 45 minuttene med raid på venstrekanten, smarte pasninger og susende skudd. Men han kronet ikke omgangen før den gikk ett minutt på overtid. Han dro seg inn i banen – løftet ballen inn i feltet – hvor Fredrik Midtsjø stusset ballen videre i mål.

Det var indreløperens første Tippeliga-scoring for sesongen. Men det skulle komme mer.

VG LIVE: Sjekk kampen minutt for minutt

Stabæk begynte brukbart med mye ballinnehav. Men de klarte aldri å skape noe som var i nærheten av målfarligheter. To skudd langt utenfor stengene til RBK-keeper André Hansen var alt før de yppet seg i sluttminuttene.

Da skjedde det langt mer underholdende andre veien. Den veien RBK angrep. Det var nære på både for Yann-Erik de Lanlay og Christian Gytkjær og Gudmundur Thorarinsson.

Men Stabæks rødkledde keeper, Mandé Sayouba, var der med sine eplegrønne hansker. Han var god. Og han var heldig. Men da Midtsjø brukte hodet gikk han feil vei. Eller gjorde RBK-gutten dét...?

– Jeg kjente det litt. Og da føler jeg at målet er mitt, sier Fredrik Midtsjø.

Men han klarte ikke å holde latteren tilbake når han skulle forklare hvor involvert han var i 1-0.

RBK fikk akkurat det de ønsket seg etter å ha pøst på med kreative krefter i 1. omgang. Og la inn et gir til etter sidebytte. I løpet av fire minutter var løpet kjørt for stakkars Stabæk som lenge utfordret RBK i gullkampen i fjorårets Tippeliga. Nå er bæringene på nedrykk (fire poeng), og har ikke vunnet siden 9. april (2-1 over Vålerenga på Nadderud).

2–0 var en perle fra Midtsjø. Riktignok fikk han hjelp av Nicolai Næss. Skuddet traff Stabæk-stopperen, og gikk i en bue over Sayouba. Da var det spilt 49 minutter på Lerkendal.

– Den er jeg fornøyd med den. Det var viktig å få åpnet målkontoen. Nå har jeg to. Det er bare å fortsette. En indreløper i RBK bør score ti i løpet sesongen, men da skal det klaffe bra, sier Fredrik Midtsjø.

Fire minutter senere var det klart for 3–0. Thorarinsson serverte et lekkert frispark. Gytkjær smatt unna markeringen – headet ballen utenfor Sayouba – og inn i motsatt kryss.

– Den scoringen betyr litt ekstra. Jeg har aldri vært noen «luftens baron». Men her i RBK har jeg jobbet mye for å utvikle hodespillet, sier Gytkjær.

Les også: RBK-Kåre søker råd hos Guardiola og Klopp

Nå har Rosenborg sapilt 30 hjemmekamper i Tippeligaen uten tap. 16. mai er det to år siden sist de tapte på eget gress. Det var Stabæk som var siste motstander som reiste fra Trondheim med tre poeng da de vant 3–1.

– Rosenborg er det klart beste laget vi har møtt i år. At Stabæk ikke er av samme kvalitet som i fjor skyldes flere ting. Først og fremst spillerstallen og mangel på rutine. At vi ligger i bunnen av tabellen nå føles tøft, sier Billy McKinlay.

Her kan du lese mer om