Superreserven slo til igjen: Ikke kall meg superinnbytter

Brann-treneren fikk Sogndal-revansje: - Endelig! Det var payback-time

Frykter for ankelen til Haugen

BERGEN (VG) (Brann - Sogndal 2-0) Fredrik Haugen ble vraket for andre kamp på rad, men svarte på best mulig måte da Brann slo Sogndal.

11.628 tilskuere fikk se Brann holde tritt med tetlagene, da rødtrøyene sikret seg tre poeng mot Sogndal i Bergen. I en fotballkamp som ikke var spesielt finspilt eller underholdende var det hjemmefansen som kunne juble høyest da kampen ble blåst av.

– Jeg blir sur når jeg ikke starter, men så gjelder det å snu det opp ned og omstille seg, og tenkte hvordan man kan bidra positivt, sier Fredrik Haugen til VG etter kampen.

For andre gang på fire kamper har bergenseren kommet inn fra benken og scoret, men et stempel som superinnbytter ønsker han seg frabedt.

– Det har ikke så mye å si om man kommer inn fra benken, eller om man starter. Vi har flere gode spillere, men jeg ønsker å starte hver kamp - ikke være en superinnbytter, konstaterer Haugen.

«Payback-time»

– Det var ingen god kamp, erkjenner Brann-trener Lars Arne Nilsen, og fortsetter.

– Offensivt er vi ikke der vi skal være, men det spiller ikke så stor rolle. Det er vanskelig å spille ut Sogndal og da må vi ty til deres våpen - og der er vi best i dag, sier en fornøyd Nilsen.

Han synes det var «fantastisk deilig» å få revansje mot Sogndal, som slo Brann 4-0 i 1. divisjon i fjor.

– Endelig! Det var payback-time og utrolig deilig å slå Sogndal. Det var ikke vakkert, men vi slo de. Nå har vi fått en god start, og vi må bare jobbe videre, sier Nilsen til TV2 etter kampen.

Les fyldig referat her: Brann - Sogndal

Sogndal dominerte, Brann profiterte

Kampen startet rolig og fortsatte slik godt inn i den første omgangen. Kampens første halvsjanse kom etter 18 minutter da fjorårets store helt fra samme oppgjør, Kristian Fardal Opseth, ladet venstrefoten i god frisparkposisjon. Få minutter seinere skapte Sogndal trøbbel for vertene på hjørnespark, men hælflikken til Mahatma Otoo ble stoppet av Daniel Braaten før den nådde nettmaskene.

Deretter stupte gjestene i angrep. Amin Nouri spilte fri Braaten på høyresiden, og han prøvde seg på et lavt innlegg mot Mads Hvilsom i boksen, men Christophe Psyché fikk klarert forsøket til hjørnespark. Påfølgende corner slo Ruben Kristiansen på bakerste stolpe, hvor Bismar Acosta steg til værs og gjorde 1-0 med med et stilrent hodestøt.

– Det var helt nydelig å score i dag, men det viktigste er at vi stikker av med tre poeng til slutt, sier en beskjeden costaricaner til VG etter kampen.

Sogndal hadde ballen mye i første omgang, men utenom to frisparkforsøk fra Opseth, et utenfor mål og et rett på keeper, klarte de ikke å sette Brann sin forsvarsrekke på de store prøvelsene.

Haugen til VG: – Jeg garanterer mer

Begge lag gjorde én endring hver i pausen. For Brann kom midtukehelten Fredrik Haugen inn for Kasper Skaanes, mens Sogndal satt inn Magnus Pedersen for Bjørn Inge Utvik.

For Brann sin del viste bytte seg å være en genistrek. I løpet av seks minutter gjorde Fredrik Haugen som mot Viking i midtuken - kom inn fra benken og scoret. Nouri satt opp Braaten, som fra sin kantposisjon la tilbake til Haugen. Bergenseren dro av en mann og satte ballen i lengste hjørnet, fra nøyaktig samme posisjon som mot Viking.

– Jeg er fornøyd om dagen og kommer til mange sjanser. Jeg slipper til i mellomrommet hvor jeg liker meg best, og er best, sier Haugen til VG.

– Kommer det mer fra deg?

– Jeg garanterer at det kommer mer fra meg, i hvertfall om jeg får spille i denne posisjonen her, sier en bestemt Fredrik Haugen.

BRANN-TRENER: Lars Arne Nilsen. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Frykter for ankelen til superinnbytteren

Brann-trener Lars Arne Nilsen avslører at vrakingen av Haugen ikke skyldes dårlig form, men bekymringer rundt ankelen til Haugen.

– Han har slitt med en vond ankel i det siste og får ikke trent skikkelig. Det er overgangen fra gress til kunstgress som sliter på ham, og det har vært mange kamper i det siste. Det er grunnen til at vi ikke bruker ham, sier en bekymret Nilsen, som er storfornøyd med innbytterens innsats.

– Han skal inn mellom back og midstopper, og den oppgaven løser han strålende, konstaterer Nilsen.

For å dempe smertene i ankelen har Haugen måtte ty til medisinske midler, men han mener situasjonen er under kontroll.

– Jeg har slitt litt med ankelene og hælen, men nå har jeg fått satt en kortisonsprøyte som skal hjelpe meg. Jeg håper det skal få ting under kontroll, sier Haugen som ikke vil spekulere i om han spiller neste helg.

Etter 2-0 målet hadde bergenserne full kontroll mot et Sogndal-lag som offensivt skapte lite - og som gikk på sitt tredje strake tap for sesongen. Brann på sin side har ennå ikke møtt motstand som har overlistet sin sisteskanse på hjemmebane, og står med tre strake nuller.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder