Start og Kristoffer Ajer (midten) har hatt en elendig start på årets Tippeliga. De reiser også tomhendte hjem fra Bergen etter tapet for Brann lørdag kveld.
Start og Kristoffer Ajer (midten) har hatt en elendig start på årets Tippeliga. De reiser også tomhendte hjem fra Bergen etter tapet for Brann lørdag kveld. Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Start-marerittet fortsetter: – Det sitter forbannet langt inne

Sørlendingene har fortsatt ikke vunnet denne sesongen

FOTBALL

Skålevik matchvinner – Branns beste seriestart siden gullet

BERGEN (VG) (Brann-Start 1-0) En strålende scoring av Steffen Lie Skålevik ga tre nye poeng. Brann har ikke tatt flere poeng i en seriestart siden gullsesongen 2007.

Publisert: Oppdatert: 07.05.16 22:58

Kontrasten til lørdagens motstander Start, som fortsatt har til gode å vinne denne sesongen, er enorm. Etter kampen var trener Steinar Pedersen en fattet mann.

– Gutta leverer, de jobber og kriger. Jeg ba om krigere og mannfolk, og de står opp for hverandre. De duellerer og så er vi utrolig nære på slutten, sier Pedersen til TV 2.

– Vi skulle være disiplinerte i det defensive. Vi løser det på en bra måte i løpet av kampen. Det er én overgang der vi selger oss på to avgjørende situasjoner og blir hardt straffet. Det sitter forbannet langt inne dette her, sier Pedersen.

Kampen minutt for minutt: VG Live

Roser Brann-spillerne

Brann har på sin side fått en start over all forventning. Branns gulltrener fra jubelsesongen for ni år siden, Mons Ivar Mjelde, så sine to gamle lag på Brann Stadion i kveld. Han så et potensielt topplag mot et seriens bunnlag. På den åttende Brann-sjansen kom uttellingen.

På et glimrende Fredrik Haugen-innlegg brukte Steffen Lie Skålevik et touch før han dundret ballen i motsatt hjørnet. En strålende scoring av spissen som spilte sin andre kamp fra start etter overgangen fra Nest-Sotra.

– Jeg har «hele livet» fått høre at jeg må forbedre førstetouchet mitt. Det har jeg jobbet utrolig mange timer med ute i Sotrahallen. En utrolig deilig følelse å lykkes på det perfekte innlegget fra Fredrik. Å ta et touch og dunke den inn, beskriver 23-åringen.

Håkon Opdal var sjanseløs. Branns gamle gullkeeper kaller målet en «klassescoring».

– Et fantastisk mål. I sånne situasjoner forventer du et skudd i det korte hjørnet, men her tok han et skritt ut og vred den i lengste, forklarer Opdal.

– Brann er veldig klare over sine styrker og svakheter. Spillerne er enormt lojale. De har erkjent hvor de står og jobber ut fra det. Jeg er likevel overrasket over hvor mange poeng de har tatt, sier Mjelde til VG.

Strømsgodset vant: Pedersen og Høiland senket LSK

– Start overraskende svake

Dermed er Brann oppe i 17 poeng. Det er poenget mer enn klubben hadde da de ble nummer fire i 2011 – den beste prestasjonen Brann har gjort siden gullsesongen i 2007.

– Det er synd Brann aldri klarte å fortsette den gode «loopen» vi var igjennom seks sesonger, mener Mjelde.

Hans forrige klubb Start kommer ikke opp av gjørma. Nå har Start spilt 24 kamper i Tippeligaen siden juli 2015 uten å vinne en eneste kamp. Mjelde mener at Start var dømt til problemer i fjor på grunn av alle spillersalgene.

Beviset: Her løfter sensasjonslaget pokalen

– Nå har de fått bedre orden på økonomien, har hentet Steinar Pedersen som trener og fem nye spillere. Jeg har sett alle kampene deres. Det er skuffende at vi har sett så lite fremgang. Start har vært overraskende svake, sier Mons Ivar Mjelde til VG.

Ajer tok selvkritikk

Start skapte bare en liten sjanse i ordinær tid på Brann Stadion, men brant en saftig dobbeltsjanse på overtid. Da levde Brann farlig, men Ruben Kristiansen reddet Kristoffer Ajers skudd på streken.

– Vi jobber hardt og kunne like godt tatt et poeng på slutten der. Det er min skyld at vi ikke gjør det, sier Ajer til TV 2.

Men hjemmelaget vant en fullt fortjent seier. Den burde vært større.

Viking sliter med publikum: Bare 4000 så 2-0-seier

Nouri og Braaten gode

Brann styrte det aller meste før pause. De røde imponerte ikke like mye som de nesten 20 plussgradene på stadion, men trykket til skapte en del hete situasjoner.

Nærmest var Fredrik Haugen som banket ballen i motsatt stolperot midtveis i omgangen. Dessuten måtte Håkon Opdal frem med en av sine beste redninger fra Brann-spiss Steffen Lie Skålevik allerede etter 10 minutter.

Oslo-duoen Amin Nouri og Daniel Braaten dannet en tung utfordring for Start venstreside. Sørlendingen klarte aldri å etablere noe spill og misset faktisk på over halvparten av pasningene i en omgang som ikke vil bli husket.

Til slutt ble tre poeng værende igjen i Brann etter Skåleviks praktskudd i andre omgang.

Her kan du lese mer om