2-1: Connor Wickham jublet for sin scoring på Wembley. Foto: Tony O'brien Reuters

Pardew kan få sin United-revansje i finalen

Legger presset på van Gaal

(Crystal Palace - Watford 2-1) Connor Wickham ble den store semifinalehelten for Crystal Palace. Manager Alan Pardew er allerede i gang med å legge alt press på Louis van Gaal.

Publisert:

Crystal Palace gikk seirende ut av den sjansefattige London-duellen mot Watford på Wembley.

Les også: Guttungen som gir United håp

Ny finale for Pardew

Dette er andre gang i historien «Ørnene» kommer til FA Cup-finalen, forrige gang var i 1989/90-sesongen, også da var det mot Manchester United. Første finale ble en klassiker som endte 3-3, før United vant omkampen 1-0. Alan Pardew spilte for Palace og får nå sjansen til å revansjere det nederlaget.

Manageren gikk rett i garderoben da dommeren blåste sluttsignalet.

– Watford hadde et lite press i fem til ti minutter da de scoret, men vi kontrollerte kampen i 80 minutter og det er en god bekreftelse for våre spilleres mentalitet, sa Pardew til BBC etter kampen.

GLAD: Crystal Palace-manager Alan Pardew. Foto: Ian Kington Afp

Han var også i FA Cup-finalen som West Ham-manager i 2006, da det ble tap mot Liverpool. Nå ser han frem til duellen mot Louis van Gaal.

– Louis van Gaals Manchester United-karriere vil kanskje bli avgjort på grunnlag av den kampen. Han har vært under et fryktelig press, jeg ser frem til å treffe ham her på Wembley, sa Pardew.

Hodestøtenes kamp

Det var hodestøtenes kamp. Kampens tre mål ble scoret med hodet, og det var Crystal Palace som fikk en drømmestart på semifinalen. En corner ble stusset ved første stolpe, på bakerste stolpe sto Yannick Bolasie som headet inn 1-0 fra tre meter, seks minutter ut i kampen.

Det lugget veldig i Watford som fikk til lite før pause.

Men etter sidebytte kom de gule ut med en litt annen tilnærming. 55 minutter var spilt da de også fikk corner, kaptein Troy Deeney var overlegen i feltet og stanget inn 1-1.

Les også: Leicester-fest uten Vardy

Men så svarte Palace seks minutter etter utligningen. Denne gangen var det ikke hjørnespark, men et innlegg hvor Connor Wickham eide luftrommet inne i boksen og headet Palace tilbake i ledelsen.

Watford slet med å sette press på sin motstander, 2-1 holdt helt inn.

Finalen mellom Manchester United og Crystal Palace spilles på Wembley lørdag 21. mai.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder