FERDIG: Bård Flovik ledet Tromsø for siste gang i 1-1-kampen mot Sandefjord søndag.
FERDIG: Bård Flovik ledet Tromsø for siste gang i 1-1-kampen mot Sandefjord søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Flovik har fått sparken i Tromsø

FOTBALL

Tromsø IL bekrefter at trener Bård Flovik (52) er ferdig i klubben. Erstatteren er foreløpig ikke klar.

Publisert: Oppdatert: 26.06.17 16:14

Avgjørelsen om å gi Flovik sparken, ble tatt under klubbledelsens krisemøte mandag.

«Etter et felles initiativ og løpende samtaler er Bård Flovik og Tromsø IL blitt enige om å avslutte trenerforholdet», skriver klubben i en pressemelding.

– Vi ønsker å takke Bård for den jobben han har gjort som trener for A-laget. Jeg ønsker spesielt å fremheve den sterke troen på vår strategi og det å bygge utviklingsklubben Tromsø IL, sier administrerende direktør Stig-Arne Engen.

Les også: Hevder Tromsø søker Høgmo-hjelp

– Skilles som gode venner

– Slik situasjonen ble tabellmessig, har vi i dag blitt enige om å avslutte samarbeidet. Jeg har hatt en fantastisk tid i en levende og flott klubb, og vil takke alle i og rundt klubben for samarbeidet, og spesielt ei fantastisk flott spillegruppe og et kraftfullt og kompetent støtteapparat. Vi skilles som gode venner, sier Flovik.

Søndagens 1-1-kamp mot Sandefjord ble Floviks siste som TIL-trener. Han er den første Eliteserie-treneren som får sparken denne sesongen.

Etter 14 serierunder ligger Tromsø på nest siste plass på Eliteserie-tabellen. Laget har kun vunnet én av sine elleve siste kamper.

Les mer: Fevang refser Odd-spillerne

Har ikke funnet erstatter

Flovik, som hadde kontrakt ut 2018, ble ansatt som hovedtrener i august 2015. Han kan vente seg betydelig økonomisk kompensasjon.

Hvem som blir ny hovedtrener, er foreløpig ikke bestemt. Tromsø opplyser at de nå jobber med å få på plass «en løsning på trenersiden».

«Inn mot kampen mot Haugesund blir laget ledet av det øvrige trenerteamet styrket med interne ressurser», heter det i pressemeldingen.

Her kan du lese mer om