SNART LAGKAMERATER? Samuel Adegbenro blir trolig lagkamerat med Rosenborgs Vegard Eggen Hedenstad i løpet av kort tid. Her fra møtet mellom Viking og RBK i april.
SNART LAGKAMERATER? Samuel Adegbenro blir trolig lagkamerat med Rosenborgs Vegard Eggen Hedenstad i løpet av kort tid. Her fra møtet mellom Viking og RBK i april. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

Viking og RBK enige – Adegbenro bekrefter overgang

FOTBALL

Viking og Rosenborg er enige om en overgang for Samuel Adegbenro (21). Nå er kantspilleren i Trondheim for å fullføre overgangen.

Publisert: Oppdatert: 15.08.17 17:16

Stig Inge Bjørnebye reiste i går til Stavanger i håp om å få realisert overgangen til mannen som ifølge VG-børsen har vært Eliteseriens beste spiller i år.

Les også: Kjøpefesten fortsetter: Adegbenro nærmer seg RBK

Forhandlingene med Viking skal ha gått bra, sett med RBK-øyne, og klubbene skal være enige om en overgangssum på rundt 15 millioner kroner.

Tirsdag ettermiddag landet han på Værnes i Trondheim. Der bekreftet han til Adressa at han var i byen for å fullføre avtalen sin med Rosenborg.

Tyrkiske Bursaspor var også på banen – med et klart høyere lønnstilbud. Men Samuel Adegbenro drar heller til Rosenborg, slik VG skrev mandag.

Alt tyder på at 21-åringen vil bli presentert som Rosenborg-spiller på pressekonferansen til klubben klokken 19.15 i kveld.

Les også: Konkurrentenes supporterledere mener RBK driver med «økonomisk doping»

Til torsdagens Europa League-kvalik kan Rosenborg melde på en ny spiller. Ifølge trener Kåre Ingebrigtsen tyder det på at det blir Anders Trondsen. Årsaken skal være at Fredrik Midtsjø kan forsvinne til AZ Alkmaar før kampen.

– Vi vet ikke hva vi gjør ennå. Overgangsvinduet er ikke stengt. Men det er stor sannsynlighet at vi melder på Trondsen, sier Ingebrigtsen til Adressa.

Les også: Selnæs roser Rosenborgs Trondsen-kjøp

Agent Atta Aneke ville tidligere tirsdag ikke si noe om hvilken klubb som leder an i kampen om den ettertraktede angrepsspilleren.

– Det er et par klubber som vi snakker med. En avgjørelse blir tatt i løpet av dagen, sa Aneke til VG.

– Jeg vil ikke uttale meg om dette før alt er signert, men jeg regner med en løsning i løpet av dagen, sier Viking-direktør Eirik W. Henningsen.

Stig Inge Bjørnebye vil overfor VG ikke kommentere Adegbenro-forhandlingene.

Overgangsvinduet i Norge stenger i morgen, onsdag.

Her kan du lese mer om