Hovedinnhold

Holtan: - Glad som en unge

WIEN (VG) Ikke siden 1945 har Norge hatt en eldre landslagdebutant enn Erik Holtan (33)
- Nå er jeg glad som en unge, sa målvakten som i årevis er blitt mobbet med tilnavnet Stutt-tjukken, men som fremstår i lettere og bedre utgave enn noen gang i karrieren.

I går ble Holta satt på alvorlig prøve to ganger. Og mestret situasjonene med en flegma og selvsikkerhet som om han ikke skulle gjort annet enn å vokte målet for Norges A-landslag.

Første gang da han uredd stupte i beina på en østerriker i første omgang og slo unna ballen. Andre gang da han med en nesten nonsjalang refleks strakte armen over hodet og stoppet et hard skråskadd etter pause.

I 1945 debuterte Fredrikstad-duoen Kjell Moe og Reidar Olsen i alder av henholdsvis 35 år og ni måneder, og 34 år og 11 nåneder. Disse to er tidenes eldste landslagsdebutanter for Norge.

Den tredje eldste er nå Erik Holtan, som er 33 år og syv måneder.

- Jeg trodde det skulle blitt verre enn det ble. At jeg skulle vært mer nervøs. Men oppvarmingen var bra, og da min første inngripen gikk greit, så ble jeg helt rolig, sier Erik Holtan.

- Nå håper jeg både Nils Johan Semb og Erik Thortvedt er fornøyd. Jeg ønsker selvsagt sterkt å være med videre i landslaget.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball