Hovedinnhold

Her er årets VG-lag - så langt

Foto: Grafikk: Tom Byermoen, VG Nett
Foto: Grafikk: Tom Byermoen, VG Nett
(VG Nett) Før sesongen var det ikke mange som hadde hørt om El Hadji Makhtar Thioune (24) og Cristian Bolaños (25). Nå topper de VG-børsen suverent.

VGLive: Se alle kampene i eliteserien her!

Thioune kom til Molde fra Sarpsborg Sparta i februar, og det var ikke så mange som hadde regnet med at han umiddelbart skulle ta eliteserien med storm. Men i tre av de fem første seriekampene ble han kåret til banens beste, og han har bare fortsatt å imponere.

KOMET: Den tidligere Sarpsborg-spilleren Makthar Thioune har tatt eliteserien med storm. Foto: Scanpix
KOMET: Den tidligere Sarpsborg-spilleren Makthar Thioune har tatt eliteserien med storm. Foto: Scanpix

24 år gamle Thioune har blitt kåret til banens beste i åtte av de 17 kampene han har vært på banen, og står så langt med et snitt på imponerende 6,35. Det holder til 1. plass på VG-børsen foran Bolaños som slet på benken i danske OB før han kom til start foran årets sesong.

Les også: Salgsobjektene ikke så hete likevel

I sørlandsklubben har han blomstret og scoret en rekke vakre mål fra sin høyre kantposisjon, og ikke minst servert flere scoringer til blant andre Bernt Hulsker og Mads Stokkelien.

Bolaños gikk nylig glipp av to kamper på grunn av en tvist med det costaricanske fotballforbundet, men var tilbake og spilte godt da Start vant borte mot Odd Grenland sist helg.

På motsatt side på midtbanen får Bjørn Helge Riise en plass. Han er ikke spesielt godt vant med å spille på venstrekanten, men har hatt en rekke roller i LSK-laget denne sesongen, og ble banens beste da han spilte venstre midtbane mot Start.

Hoseth tilbake

Molde har hatt en god sesong så langt, og det er ikke bare Thioune som har blomstret i rosenes by. Magne Hoseth er tilbake i godt, gammelt slag og inntar en plass på sentral midtbane på VG-laget så langt.

Lagkamerat Mame Biram Diouf er eliteseriens toppscorer med 12 fulltreffere - hele fire av dem kom mot Brann i siste kamp

I den samme kampen scoret Erik Huseklepp et nytt vakkert mål, og Brann-juvelen viser endelig stabiliteten han har manglet så langt i karrieren. Han er for øyeblikket den beste nordmannen på børslista og 5,83 holder til 3. plass.

Artikkelen fortsetter under bildet

BRANNS JUVEL: Erik Huseklepp. Foto: Hallgeir Vågenes, VG
BRANNS JUVEL: Erik Huseklepp. Foto: Hallgeir Vågenes, VG

I forsvarsfireren er Stabæks Christian Keller å finne som høyreback, men dansken går om kort tid gratis til tyrkiske Kasimpasa fordi Stabæk må spare penger.

Solid Fevang

Odd-veteran Morten Fevang har hatt en stor sesong etter at han ble omskolert til midtstopper. Ikke bare har han hevdet seg på VG-børsen, men han har også debutert på det norske landslaget.

Espen Bugge Pettersen har foreløpig ikke kommet med i landslagstroppen, men han er for øyeblikket eliteseriens beste keeper. Han har riktignok ikke holdt nullen i mer enn to av 18 kamper, men skal ha mye av æren for at Sandefjord ikke er direkte innblandet i nedrykksstriden.

Bugge Pettersen ligger på 7. plass totalt, mens landslagsduoen Rune Jarstein (RBK) og Jon Knudsen (Stabæk) er på henholdsvis 31. og 17. plass.

VG Debatt:
"Tanken om at Bugge burde få prøve seg på landslaget har slått meg også. Det jeg har sett av han i år har vært av "ypperste klasse", for å ta en Semb."
Diskutér her!

PS! Ingen spillere har fått over 6 i snitt på VG-børsen siden Moldes Trond Andersen ble årets spiller i 1999. En spiller må for øvrig ha vært på banen i minst 60% av kampene for å være med på lista.

MODEN FOR LANDSLAGET? Espen Bugge Pettersen er ifølge VG-børsen eliteseriens beste keeper. Foto: Scanpix
MODEN FOR LANDSLAGET? Espen Bugge Pettersen er ifølge VG-børsen eliteseriens beste keeper. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball