Hovedinnhold

Har du sett et mer spektakulært straffespark?

Finsk 16-åring med «saltostraffe»

(VG Nett) Joonas Jokinen (16) leverte det som må være en kandidat til tidenes frekkeste straffespark.

Den unge finnen, som har ungdomslandskamper for landet sitt, spiller i lavere divisjoner i Sveits, nærmere bestemt på laget FC Baar.

- Jeg prøver å skjønne hvordan det gikk til. Det strider mot fornuften. Han sparker og hopper i samme bevegelse. Dette har jeg aldri sett maken til, sier TV2s fotballkommentator Øyvind Alsaker til VG Nett.

I en kamp mot FC Sampach leverte Jokinen nemlig et triks som har gjort ham til en internettfavoritt.

VGTV: Se det utrolige straffesparket her!

I samme øyeblikk som han sparker til ballen - og scorer - slår han til med en baklengs salto.

VG Debatt: Diskuter med andre her.

Keeperen kaster seg til sin venstre side, mens ballen går i nettet, omtrent midt i mål. Lagkameratene kommer løpende til for å delta i feiringen, mens motspillerne slukøret blir vitner til hendelsen.

Alsaker har tross alt sett noen fotballkamper de siste årene, men sier han aldri har sett noe som kan måle seg med dette.

- Det var utrolig vittig. Jeg så Thierry Henry og Robert Pires prøve på en klønete pasning til hverandre en gang, men det så bare dumt ut. Men det er klart, hadde han skutt utenfor kunne jo dette blitt pinlig også, sier Alsaker.

Han mener det hadde vært kult om noen hadde turt å dra frem noe sånt på Champions League-nivå, men ser ikke helt hvem det skulle være.

- Zinedine Zidane fant jo på mye rart, og hadde blant annet en chip i tverrliggeren i en VM-finale. Ronaldo har jo fysikken til det, men man skal ha hodet til det også.

- Jeg tror neppe vi får se noe sånt i årets Champions League-finale, humrer Øyvind Alsaker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball