Hovedinnhold

Tegströms drømmedag

Ble pappa - scoret for nyklubben

MÅ STÅ OVER?: Andreas Tegström har her nettopp sitt første mål i FFK-drakten. Nå risikerer han å stå over serieåpningen mot Brann. Foto: Scanpix
MÅ STÅ OVER?: Andreas Tegström har her nettopp sitt første mål i FFK-drakten. Nå risikerer han å stå over serieåpningen mot Brann. Foto: Scanpix
NADDERUD (VG Nett) (Stabæk-FFK 0-2) Da Andreas Tegström fikk klarsignal av kjæresten, satte den nybakte pappaen kursen for Nadderud stadion. Og endte opp med å punktere kampen for sin nye klubb Fredrikstad.

Denne saken handler om:

Les også:
FFK-Bjørkøy i 7. himmel

- Det har vært en lang dag. Hodet er slitent nå, men samtidig er jeg veldig glad, sa Andreas Tegström til VG Nett etter kampen.

28-åringen ble far til en sønn klokken 13 i dag, kun seks timer før kampstart mot Stabæk. Da tvilte spissen på om han var aktuell for dagens kamp. Men etter nøye overveielser valgte han å reise til Bærum.

VG Nett LIVE:
Referat og bilder fra kampen

Og den lykkelige dagen fortsatte på jobben. Tegström kom inn som innbytter rett før pause, FFK tok ledelsen kvarteret før slutt, og like før full tid satte han selv kronen på verket.

Først en nydelig dribleserie inne i feltet - så en iskald avslutning. 2-0, og Fredrikstads første borteseier for året.

- Tidligere på dagen hadde jeg all fokus på fødselen og alt rundt den. Men jeg kjente at jeg ville være med og spille kamp i dag - være med laget helt enkelt. Da jeg fikk godkjennelse av min «flickvän», valgte jeg å dra, fortalte tobarnsfaren Tegström.

Andre seriescoring

Han puttet bare sin andre scoring denne sesongen, et solid tilbakesteg fra 10 mål i fjor. 2007-sesongen har ikke bare vært enkel for Andreas Tegström.

Og klubbskiftet i forrige uke kom overraskende for mange.

- Jeg følte at det var tid både for Sandefjord og meg å komme seg videre - det har vært stillstand en stund. Laget har også slitt tungt i år og det har vært lite baller å jobbe med. Her i Fredrikstad kjente jeg meg med en gang mer delaktig i spillet, sier Tegström.

- Jeg trengte et løft i min karriere, understreker 28-åringen som opprinnelig kom fra svenske Husqvarna.

- Ikke til å kjenne igjen

Tegströms goal kan også ha vært Stabæks definitive farvel med gullflørten i årets sesong. Nå ligger bærumslaget hele seks poeng bak serieleder Brann - med syv runder igjen.

- Jeg trodde ikke at vi var modne for seriegull i år. Så for meg har ikke dette vært noe tema, sier Stabæk-toppscorer Daniel Nannskog.

VG TV:
Nannskog slakter lagets innsats

I Stabæk var samtlige enige om at lagets presterte årsverste i den ekle høstvinden. Kombinasjonene fremover på banen var stort sett fraværende - tross at hele gullrekka (Tchoyi, Alanzinho, Gunnarsson og Nannskog) spilte fra start.

- Vi var ikke til å kjenne igjen. Jeg vet ikke hvilken fotball vi prøvde å spille, men det fungerer i alle fall ikke med en fotball der hver gubbe i laget bruker 20-30 touch med ballen, sier en misfornøyd Nannskog.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball