Hovedinnhold

Leander Eggen mot farfar Nils Arne i minnekamp

** Alle de gamle RBK-heltene spiller for å hedre Knut Torbjørn Eggen

DEBUTERER: Leander Eggen debuterer som fotballtrener - mot farfar Nils Arne Eggen - når Team Eggen møter Team RBK i en minnekamp for Knut Torbjørn Eggen på Fredrikstad stadion lørdag. Foto: Privat
DEBUTERER: Leander Eggen debuterer som fotballtrener - mot farfar Nils Arne Eggen - når Team Eggen møter Team RBK i en minnekamp for Knut Torbjørn Eggen på Fredrikstad stadion lørdag. Foto: Privat
(VG) Leander Eggen (26) skal lørdag lede Team Eggen mot laget til en av Norges største trenerlegender; farfar Nils Arne Eggen (70) på Fredrikstad stadion.

Denne saken handler om:

Disse spiller minnekampen:

 • Team RBK:
  Hovedtrener: Nils Arne Eggen
  Assistenttrener: Gøran Sørloth
  Spillere: Erik Hoftun, Alexander Lund Hansen, Bent Skammelsrud, Harald Martin Brattbakk, Karl Petter Løkken, Sverre Brandhaug, Rune Bratseth, Bjørn Tore Kvarme, Jonas Svensson, Ørjan Berg, Kåre Ingebrigtsen, Jan Ivar «Mini» Jakobsen, Ole Christer Basma, Espen Arntzen, Jan Hansen, Ivar Selnæs, Per Mathias Høgmo og Kent Bergersen.
 • Team Eggen:
  Hovedtrener(spillende): Leander Eggen
  Assistenttrener: Per Egil Ahlsen
  Oppmenn: Jokka Giggs og Per Ivar Snarberg
  Spillere: Dagfinn Enerly (kaptein), Tor Trondsen, Per Morten Kristiansen, Trond Erik Bertelsen, Tore Pedersen, Raio Piiroja, Pål Andrê Czwartek, Håkon Søderstjerna, Hans Erik Ramberg, Per Morten Haugen, Jonas Bergersen, Lars Petter Hansen, Markus Ringberg, Tom Kjeldsberg, Rune Tangen, John Anders Bjørkøy, Raymond Kvisvik, Jan Tore Ophaug, Ardian Gashi, Roger Risholt, Kjell Olofsson, Jerry Månsson og Daniel André Evjen

  Kilde: Minnekampens Facebook-side

Kampen mellom Team Eggen og Team RBK er til minne om Knut Torbjørn Eggen, som døde 20. februar i år.

- Leander er kjempeglad for kampen. Men han gruer seg litt og, man vet jo aldri helt hvordan en slik dag blir. Han skal lede Team Eggen sammen med Per Egil Ahlsen, sier Tor Trondsen til VG.

Han er initiativtager til minnekampen sammen med Dagfinn Enerly. De har begge spilt på Rosenborg og Fredrikstad, to viktige klubber i Eggens karriere.

- Det var mange som sa før begravelsen at de ikke ville dra dit, for de ville ikke ta plassene. Men jeg følte at det kan ikke slutte slik. Vi må si ha det til Knut Torbjørn med et smil, det er målet for lørdagen, sier Trondsen.

- Blir tøft og trist

- Jeg ser frem til kampen. Selv om jeg vet at det blir både tøft og trist. Likevel blir det blir mest glede. Vi i familien setter veldig stor pris på denne kampen, forteller Leander Eggen til VG Nett.

Han debuterer som trener, men ser ikke på kampen som en duell med trenerlegende og farfar Nils Arne.

- Vi skal først og fremst minnes pappa. Så det blir en vennskapskamp, selv om begge lagene vil vinne. Det blir mest morsomt, tror jeg.

Storheter møtes

Leander Eggen har mange kjente spillere han kan benytte på sitt lag for å slå farfar Nils Arne Eggens lag. På Team Eggen er navn som Tore Pedersen, Raymond Kvisvik, Hans Erik Ramberg og Roger Risholt. Farfar Eggen har mange av de aller største rosenborgprofilene gjennom klubbens stolte historie til disposisjon, som blant andre Rune Bratseth og Bent Skammelsrud.

- Det er viktig at Røde Kors stiller med mange denne dagen. Det er mange gamle kropper som skal i aksjon, som antagelig ikke klarer å holde noe tilbake når kampen er i gang. Og når dommeren blåser er det ingen som vil tape. Dette kan bli stygt, sier Trondsen og ler.

Kampen spilles på Fredrikstad stadion lørdag ettermiddag. Fredrikstad Fotballklubb låner bort banen gratis. Rosenborg tar utgiftene med å sende sine tidligere spillere til kampen.

- Det er helt utrolig, men vi har ikke fått et eneste nei, bortsett fra spillere som spillere andre kamper. Vi har et budsjett på null kroner. Her er alt bare inntekter. Overskuddet går til et utdanningsfond til barna (Leander og Andrea) etter Knut Torbjørn, sier Trondsen.

Spesialsydde drakter

Fredag holdt tidligere landslagstrener i håndball Marit Breivik og Nils Arne Eggen et foredrag for næringslivet i Fredrikstad, mens Eggen og Dagfinn Enerly holder et foredrag som er åpent for alle i Plankebyen lørdag. Trondsen håper mange møter opp for å fylle stadion.

- Det blir en overraskelse, vi på Team Eggen har fått spesialsydd nye drakter til denne kampen. De er i favorittfargen til Knut Torbjørn. Det er kona May-Britt som har designet dem, sier Trondsen.Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball