Hovedinnhold

- Jeg føler meg veldig skyldig i tapet

Sandnes Ulf vant målfest etter Benjamin Dahl Hagen-selvmål

BRØLER: Benjamin Dahl Hagen (midten) var så uheldig å avgjøre i feil ende mot Sandnes Ulf i kveld. Her jubler Tommy Høiland etter å ha gjort 3-1 for bortelaget. Foto: Linn Olsen, NTB Scanpix
BRØLER: Benjamin Dahl Hagen (midten) var så uheldig å avgjøre i feil ende mot Sandnes Ulf i kveld. Her jubler Tommy Høiland etter å ha gjort 3-1 for bortelaget. Foto: Linn Olsen, NTB Scanpix
FREDRIKSTAD (VG Nett) (Fredrikstad-Sandnes Ulf 3-4) FFK hentet opp igjen Sandnes Ulfs 3-1-ledelse, men tapte til slutt på et selvmål.

Denne saken handler om:

Med fem minutter igjen av kampen lå alt til rette for poengdeling etter FFKs opphenting på hjemmebane. Det var før Benjamin Dahl Hagen var uheldig og satt ballen i eget mål.

- Det er det verste man kan oppleve. Det er rett og slett helt grusomt. Jeg føler meg veldig skyldig i tapet nå, og det er ingen god følelse, sier Dahl Hagen til VG Nett etter tapet.

Tommy Høiland skjøt fra drøye 16 meter, Jon Knudsen gikk ut for å blokkere og slo ballen unna. Den havnet i beina på Dahl Hagen, som satt den i eget mål.

- Slik jeg opplever situasjonen så spretter returen fra Jon Knudsen i beina mine, og det er nok til at ballen går i målet. Hadde vi vunnet kampen så hadde det ikke vært like surt, men nå har jeg veldig skyldfølelse, avslutter unggutten.

VG LIVE: Les fyldig referat her

Etter syv minutter tok hjemmelaget ledelsen ved Alex Valencia. Men det var mot spillets gang, og Sandnes Ulf kontrollerte omgangen. Bare to minutter senere utlignet imidlertid Sandnes Ulf ved Tommy Høiland.

Dobbel Høiland

Etter utligningen var det Sandnes Ulf som styrte kampen. FFK lyktes ikke i noe av det de skulle gjøre, og bortelaget kom til flere store sjanser.

- Første omgangen har vi full kontroll, og det er litt surt at vi ikke punkterte kampen i første omgang. Vi hadde mer enn nok sjanser til det, sier Sandsnes Ulf sin trener, Asle Andersen til VG Nett.

Etter 14 minutter ble Tommy Høiland felt av Kevin Duré, og dommer Brage Sandmoen pekte på straffemerket. Dermed kunne Aksel Berget Skjølsvik sende bortelaget i føringen.

Sandnes Ulf fortsatte å dominere spillet, og etter 21 minutter var Høiland igjen involvert. Etter en corner ble det klabb og babb foran Jon Knudsen, ballen havnet til slutt i beina på Høiland - som satte ballen kontrollert i mål.

- Jeg er stolt over laget mitt i dag. Og det er flott å se at de ikke er redde fra start, de kjører på. Vi faller litt ned i andre omgang, men får allikevel tre velfortjente poeng, sier Andersen videre.

Slitekamp

Andre omgang startet best for hjemmelaget, og etter fem minutter reduserte Etzaz Hussain.

Etter 64 minutter skapte Elyounoussi balanse i regnskapet da han satte et straffespark i mål, etter at en Sandnes Ulf-spiller hadde handset inne i feltet.

FFK-trener Tom Freddy Aune var ikke fornøyd etter tapet på Fredrikstad Stadion. Han mener at første omgangen ble avgjørende.

- I første omgang er det Sandnes Ulf som dominerer alt. Allikevel så føler jeg at vi gir de litt for lette muligheter og mål. Vi mister ballen i midtbaneleddet, og vi er usikre i forsvaret. Den usikkerheten sprer seg videre i laget, sier han til VG Nett.

Han synes allikevel det er sterkt av laget å komme tilbake slik de gjør. Selv om det til slutt ender med tap.

- Moralen i laget er bra, og vi jobber og sliter. Det er selvfølgelig surt at vi får et selvmål i mot, men det er en svært uheldig situasjon. Selv om angrepet og forarbeidet til målet oppleves som av den enkle sorten, avslutter Aune.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball