Hovedinnhold

Holm med stikk til VIF etter Pusic' FFK-suksess

FORNØYD MED PUSIC: Thomas Holm, er fra AaFK-kampen i august, er svært glad Martin Pusic er FFK-spiller. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix
FORNØYD MED PUSIC: Thomas Holm, er fra AaFK-kampen i august, er svært glad Martin Pusic er FFK-spiller. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix
NADDERUD (VG Nett) Han ble avskiltet i Vålerenga, men i FFK har Martin Pusic (24) blitt en hit. - VIF må ha bra spisser for å klare å slippe ham, kommenterer Thomas Holm (31) syrlig.

Denne saken handler om:

Fredrikstad-spiller Holm, som tidligere spilte for nettopp Vålerenga, mener spissen fortjener all mulig ros for innsatsen i høst.

- Jeg har vært med i «gamet» en stund og har møtt mange fotballspillere. Det han har gjort er det bare å ta av seg hatten for, sier lagkamerat Thomas Holm til VG Nett etter FFKs seier mot Stabæk søndag kveld.

Pusic matchvinner tre kamper på rad

Den østeriksk-kroatiske spissen avgjorde kampen mot Stabæk helt på tampen i går. Samme prestasjon har han gjort ved to anledninger tidligere i september, og han uttalte etter kampen at han har tonet ned feiringene fordi han var blitt så vant til å score.

Fredrikstads store helt denne høsten ble enig med Vålerenga om å terminere kontrakten en halv sesong før den gikk ut. Det plager ikke de rødhvite fra «Plankebyen».

- Man kan se at han er god i treningsarbeidet, han er en flott fyr og at «han har noe». Vålerenga må ha bra spisser for å klare å slippe ham, sier Holm og sender med det et stikk til den sportslige ledelsen på Valle som avsluttet 24-åringens kontrakt i sommer.

Holm har tidligere vært kritisk til Martin Andresens trenergjerning i Vålerenga. Midtbanespilleren stilte spørsmål om hvor lenge Andresen skulle få være trener i klubben, en kritikk VIF-treneren følte seg forsvarløs mot.

- Det er ikke lett å være spiss i Fredrikstad ettersom vi har slitt med selvtilliten i angrepsspillet. Men han går på de riktige løpene og vi har begynt å slå baller på ham. Jeg håper klubben signerer ham, avslutter Holm.

Var sikker på å beholde eliteserieplassen

MATHCVINNER FOR TREDJE GANG: Martin Pusic rekker to tomler opp etter å ha avgjort mot Stabæk søndag kveld. Foto: Erlend Aas, NTB Scanpix
MATHCVINNER FOR TREDJE GANG: Martin Pusic rekker to tomler opp etter å ha avgjort mot Stabæk søndag kveld. Foto: Erlend Aas, NTB Scanpix

Hovedpersonen selv mener Fredrikstad ikke er noen hakk ned fra nivået Vålerenga er på.

- Det alle tenkte da jeg dro til Fredrikstad var «hvorfor skal han dit?» De tenkte nok at klubben skulle rykke ned.

- Jeg snakket med alle på laget og jeg sa at vi kunne vinne hver kamp, og til og med kvalifisere oss til Europa League. Jeg visste også 100 prosent at vi kom til å klare oss i eliteserien, sier Pusic til VG Nett.

Fredrikstads trener Trond Amundsen omtalte forskjellen på spillerlogistikk mellom de økonomisk godt rustede klubbene og de med færre ressurser i eliteserien, som «to forskjellige verdener», etter seieren over Lillestrøm på Åråsen.

Den forskjellen kan se ut til å redde Fredrikstad.

Med tre poeng i går beholdt østfoldingene 13. plassen på tabellen. Bare ett poeng bak ligger Sogndal på play off-plass mens Sandnes Ulf er tre poeng bak på direkte nedrykk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball