Hovedinnhold

Fredrikstad kapret Stamatopoulos

...bak ryggen på Lyn-trener Kent Bergersen

NY KLUBB: Kenny Stamatopoulos skal spille høstsesongen for Fredrikstad. Foto: Scanpix
NY KLUBB: Kenny Stamatopoulos skal spille høstsesongen for Fredrikstad. Foto: Scanpix
(VG Nett) Kenny Stamatopoulos skal spille for FFK ut sesongen 2009. Den canadiske keeperen lånes fra Tromsø ut sesongen.

Denne saken handler om:

30-åringen slutter seg til FFK-troppen 1. august.

VG omtalte overgangen allerede i dagens papirutgave, og i ettermiddag ble låneavtalen til keeperen også bekreftet av Fredrikstad på klubbens hjemmeside.

TIL-målvakten har storspilt på lån for Lyn denne sommeren etter at Johan Dahlin forsvant til U21-EM og senere kontrakt med Malmö FF.

Og overgangen kommer som en stor overraskelse for Lyn-trener Kent Bergersen. Han trodde canadieren ville fortsette i Lyn også etter 1. august.

- Dette kom overraskende. Jeg trodde han ønsket å fortsette hos oss, men dette handler sikkert om at Tromsø får mer penger av Fredrikstad enn oss, sier Bergersen til VG Nett.

Også Aalesund skal ha vært interessert i målvakten.

I stedet havner Stamatopoulos i Plankebyen, noe man jubler over i FFK.

- Vi vil ha mer rutine i keeperteamet ut året. FFK har kommet i en vanskelig sportslig situasjon, og da er det tøft å legge alt ansvar på to 20-åringer. Det kan være avlastende å få inn en rutinert keeper ved siden av, sier trener Joacim Jonsson.

Nøyaktig slik var ikke tonen da Tom Freddy Aune beskrev keepersituasjonen til VG Nett. Han mente da at FFK ikke hadde noe keeperproblem. Nå har man likevel valgt å hente en ny keeper på lån.

Det er Fredrikstad Spillerinvest som betaler for låneoppholdet, i følge administrerende direktør Runar W. Henriksen.

Stamatopoulos er 194 cm høy. Han har fem A-landskamper for Canada. Tidligere har han spilt for Kalamata, Enköpings SK, Bodens SK, Toronto, Lyn og Tromsø.

Lasse Staw og Erik Mellevold Bråthen blir nå ventelig benkeslitere i FFK, men i følge Kent Bergersen i Lyn har man ikke vurdert noen av disse to i Oslo-klubben.

- Det kan bli en utenlandsk løsning i mål for oss, sier Kenta til VG Nett.

Lyn skal også ha en albansk U21-landslagsspiller og en kantspiller fra Trinidad og Tobago på prøvespill kommende uke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball