Hovedinnhold

FFK signerte «purung Ballack»

Karlsen: - En fotballspiller i diamantklassen

TIL NORGE: Celso Borges (venstre) skal ha blitt fulgt av flere store europeiske klubber, men blir Fredrikstad-spiller. Foto: AFP
TIL NORGE: Celso Borges (venstre) skal ha blitt fulgt av flere store europeiske klubber, men blir Fredrikstad-spiller. Foto: AFP
(VG Nett) Hvis sportsdirektør Tor-Kristian Karlsen bare har litt rett i sin lovprising av costaricaneren Celso Borges (20), så har Fredrikstad gjort årets kjøp i eliteserien.

Denne saken handler om:

Ifølge FFKs ferske sportsdirektør ble Borges nemlig fulgt av flere av fotball-Europas beste speidere. Karlsen tror mange blir overrasket over at den costaricanske midtbanespilleren valgte å spille i Norge.

- Han har vært på min ønskeliste i flere år. I utgangspunktet var fremstøtet kun et «long shot». Jeg hadde liten tro på at en slik deal ville kunne bli realitet, men nå er jeg storfornøyd med at Celso valgte Fredrikstad foran andre lukrative, lokkende destinasjoner. Forhåpentligvis vil Celso glede mange FFK-hjerter i årene fremover sier Tor-Kristian Karlsen til Fredrikstads hjemmeside.

VG Nett-leser:«Er han så god burde nok noen storklubber snappet han allerede nå...» DISKUTÉR!

- Nevnt i talentkåring

Ifølge engelske wikipedia skal klubber som Manchester City, Werder Bremen, Palermo, Anderlecht og Spartak Moskva har fulgt Borges. 20-åringen har for øvrig scoret to mål på 6 A-landskamper for Costa Rica.

Ifølge FFK.no skal han ha blitt nominert blant verdens 50 største talenter av magasinet World Soccer i 2006.

- Med Celso har vi fått tak i en fotballspiller i diamantklassen som trenerteamet kan glede seg til å ferdigslipe sier Tor-Kristian Karlsen.

Den tidligere Bayer Leverkusen-speideren sier han har fulgt Celso Borges siden U-17 VM i 2005, da midtbanespilleren skal ha markert seg som en av mesterskapets aller fremste spillere.

- Sofistikert fotballhode

Ifølge Karlsen kan nysigneringen spille både offensiv midtbane, samt i en mer tilbaketrukket rolle.

- Hans styrke ligger primært i robust fysikk, førsteklasses basisferdigheter og et sofistikert fotballhode. Pasningsferdighetene er velutviklede, touchen god og høyrebeinet byr på god treffsikkerhet, i tillegg er han konge i lufta og god til time løp inn i boksen. Han kan faktisk minne litt om en purung Michael Ballack, forteller Karlsen.

Celso Borges kommer i utgangspunktet ikke til Fredrikstad før 1.juli, da kontrakten hans går ut. FFK håper likevel på å få i stand en avtale med Deportivo Saprissa før den tid.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball