Hovedinnhold

FFK-Ramberg og Morgan Andersen satser på treningssenter

... men først skal Ramberg spille et år til for Fredrikstad

STARTER TRENINGSSENTER: Hans Erik Ramberg og Morgan Andersen har gått sammen for å starte treningssenter midt i Fredrikstad. Foto: Jørgen Braastad
STARTER TRENINGSSENTER: Hans Erik Ramberg og Morgan Andersen har gått sammen for å starte treningssenter midt i Fredrikstad. Foto: Jørgen Braastad
FREDRIKSTAD (VG) Hans Erik Ramberg (35) har bestemt seg for å ta et år til i FFK. Nå kan han samtidig trene på sitt eget treningsstudio midt i hjembyen.

Denne saken handler om:

- Jeg satt rolig og ventet, orket ikke mase på dem. Men nå har de kommet, tilbudt meg et år til i klubben. Så da blir det sånn, sier Ramberg.

Han regner med at den nye kontrakten skrives under med det første - uansett hvilken divisjon FFK spiller i neste sesong.

Da blir det også 20 år siden Ramberg debuterte for FFK. Han har spilt for klubben i tre perioder, den siste startet i 2005.

Mellom 1993 og 2005 har han spilt i Ajax, i FFK, i Moss, blitt erklært fotballinvalid - men altså holdt det gående likevel.

Livet etter fotballen

- Jeg har vært flink til å trene riktig siden den gang, sier Ramberg.

VG LIVE:  Følg Strømsgodset-Fredrikstad her 

I august fyller han 36 år. Det er på tide å tenke på livet etter fotballen, selv om det altså blir en siste sesong med FFK i 2013.

Fredag møter Ramberg og nedrykkstruede FFK topplaget Strømsgodset på Marienlyst i Drammen. Situasjonen i FFK er vanskelig. Klubben har verken spillere eller økonomi.

TRENER PÅ EGET SENTER: Hans Erik Ramberg har sammen med Morgan Andersen startet Spenst Brygge i Frerikstad. Ramberg skal jobbe mest mot bedrifter når han er ferdig som fotballspiller. Foto: Jørgen Braastad.
TRENER PÅ EGET SENTER: Hans Erik Ramberg har sammen med Morgan Andersen startet Spenst Brygge i Frerikstad. Ramberg skal jobbe mest mot bedrifter når han er ferdig som fotballspiller. Foto: Jørgen Braastad.

- På meg virker det ikke som folk verken i byen eller klubben klarer å ta alvoret inn over seg. De lar det bare skure og gå. Jeg tror ikke de vil tenke på alternativet. Alle er redde, mener Hans Erik Ramberg.

Klubben lært av feilene

- Jeg håper og tror at klubben har lært av det som skjedde i 2009, lært av feilene. For nå har vi en sånn sesong - igjen, der vi kan rykke ned. I forrige bortekamp skulle vi reist med én innbytter. Før merket ikke vi på sport noe særlig av kostnandskuttene, men det gjør vi nå. Vi har ikke råd til å ha mat til spillerne på stadion en gang nå, sier Ramberg.

- Hva har gått galt?

- Vrient å svare på. Men det er opplagt å tro at gjennomtrekken i FFK-systemet over år ikke har vært til det beste. Det er ikke bra. Relasjonene både på- og utenfor banen er for få. Det har presset seg frem at vi må bruke for mange unge spillere samtidig, mener veteranen på midtbanen.

Nå er han på vei over i ny jobb, selv om han har en klausul i kontrakten sin at han skal jobbe for FFK etter at han har lagt opp.

Sammen med Morgan Andersen, tidligere leder i både Lyn, Fredrikstad og hockeyklubben Stjernen, skal han drive et treningssted midt i Fredrikstad.

Skal jobbe med bedrifter

Andersen har gått inn med 60 prosent av aksjekapitalen, Ramberg 30 prosent og ex-FFKer Jan Rafn med de 10 siste prosentene.

- Jeg vil drive med noe jeg kan, noe jeg kan stå inn for, og det er idrett og trening. Jeg vil gjerne bidra til å gi folk en bedre helse. Så spurte Morgan Andersen om jeg ville være med på å starte Spenst Brygga i et helt nytt bygg i sentrum av Fredrikstad. Jeg skal jobbe mot bedrifter. Det er spennende, mener Ramberg.

Les også:  Solbakken fulgte Tarik mot Hønefoss 

Mens VG er innom, sitter ex-FFKer Raymond Kvisvik der, og i restauranten under spiller lagkameratene Jørgen Horn, Mads Hansen, Alexander Ruud Tveter og Etzaz Hussain kort.

- Jeg har kjent Hans Erik Ramberg lenge, og det var han jeg ville ha med meg. Begge er vant til å bli satt under press, og vi vet hvor vi har hverandre. Jeg fikk denne forespørselen for halvannet år siden, og jeg brukte tre-fire måneder på å finne ut at jeg ville prøve dette, sier Morgan Andersen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball