Hovedinnhold

Brennhet Borges revansjerte Ecup-flausen for FFK

FREDRIKSTAD (VG Nett) (FFK-Viking 1-0) Celso Borges fortsetter å imponere i FFK-drakta. Søndag ordnet han tre uhyre viktige poeng for østfoldingene - som reiste seg etter 1-6-fadesen mot Lech Poznan.

Denne saken handler om:

- Dette var viktig for oss, sier Borges til VG Nett.

VG LIVE:Se høydepunktene og les fyldig referat fra kampen

Scoringen etter 16 minutter var costaricanerens sjette for sesongen, og nå kan det se ut som om Fredrikstad endelig har funnet riktig kombinasjon på spissplass med Borges og Everton. Førstnevnte storspilte nylig for Costa Rica i Gold Cup - og ble belønnet med plass på All Star-laget.

Les også:- Ingen FFK-krise

I det siste har det også versert spekulasjoner om interesserte klubber i England, men selv smiler han bare av det hele - og svarer på diplomatisk vis:

- Det er hyggelig når folk snakker om deg, men jeg har det veldig fint her i Fredrikstad og fremdeles en del år igjen av kontrakten, sier Borges.

Målet kom etter at Viking slet med å klarere i eget felt. 21-åringen fanget opp den løse ballen med ryggen mot mål, vendte - og satte ballen forbi Thomas Myhre.

- De scorer ut av ingenting. Den skal vi klare å klarere, mener Viking-trener Uwe Rösler.

VG LIVE: Se Borges' scoring her

Tamt Viking

Før det hadde FFKs innleide målvakt Kenny Stamatopoulos avverget en Peter Ijeh-avslutning med en glimrende benparade.

- Matchvinnende redning, mener FFK-trener Tom Freddy Aune.

KUNNE TATT LEDELSEN: Peter Ijeh sikter mot lengste stolpe, men skuddet blir stoppet av Kenny Stamatopoulos. Foto: Scanpix
KUNNE TATT LEDELSEN: Peter Ijeh sikter mot lengste stolpe, men skuddet blir stoppet av Kenny Stamatopoulos. Foto: Scanpix


Han var en lettet mann etter at laget hans igjen viste styrke bare dager etter å ha tapt 1-6 for Lech Poznan.

- Det var mange som var veldig gode i dag. Dette var viktig for oss, sier han.

VG LIVE:Se alle målende fra helgens runde!

VG Nett-leser:- Fortjent seier. Viking skapte ikke en eneste sjanse etter Ijeh var frempå etter fem minutter.DISKUTÉR SAKEN HER!

Ijehs sjanse var for øvrig noe av det eneste Viking klarte å skape gjennom hele kampen.

VG LIVE:Se Ijehs sjanse her!

For en uke etter å ha scoret fem mål på samme Stamatopoulos og Lyn, hadde Stavanger-laget hadde fryktelig lite å by på i Østfold. Uwe Rösler satte inn Martin Fillo for å få mer fart i laget, uten at det hjalp nevneverdig.

- Dette var ikke bra nok. Spesielt pasningsspillet var dårlig. Det var ikke-eksisterende, sier Uwe Rösler.

I stedet var Ardian Gashi svært nære ved å doble FFKs ledelse etter 67 minutter, men Thomas Myhre avverget mesterlig.
Mot slutten ble Mame Niang kastet innpå, uten å utrette særlig mye. Dermed ble poengene igjen i Fredrikstad - som nå har skaffet seg noe arbeidsro etter en tøff uke.

- Vi ble enige om å gå ut og vise mental styrke. Da er det godt for en trener å se at spillerne responderer på denne måten, sier FFK-trener Tom Freddy Aune.

DEBUTANT: Kenny Stamatopoulos (midten) holdt buret rent i FFK-debuten. Her er han sammen med Raio Piiroja (venstre) og Kasey Wehrman. Foto: Scanpix
DEBUTANT: Kenny Stamatopoulos (midten) holdt buret rent i FFK-debuten. Her er han sammen med Raio Piiroja (venstre) og Kasey Wehrman. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball