Hovedinnhold

Skeid får ikke Braaten-penger etter Toulouse-overgang

Styreleder: - Vi er utsatt for svindel

OMSTRIDT OVERGANG: Daniel Braaten (t.h.) gikk gratis fra Bolton til Toulouse. Her er han i duell med Sochaux-spiller Yassin Mikari i oktober i fjor. Foto: AFP
OMSTRIDT OVERGANG: Daniel Braaten (t.h.) gikk gratis fra Bolton til Toulouse. Her er han i duell med Sochaux-spiller Yassin Mikari i oktober i fjor. Foto: AFP
(VG) FIFA har avgjort at Skeid ikke får en eneste krone for Daniel Braatens overgang fra Bolton til Toulouse i 2008.

Denne saken handler om:

- Vi er utsatt for svindel. Det kan du sitere meg på!

Oslo-klubbens styreleder Knut Meiner er rasende etter å ha fått avgjørelsen fra det internasjonale fotballforbundet. Han varsler allerede nå en mulig anke i saken som har versert i snart fire år.

- Vi skal lese begrunnelsen først, men dette er en helt spinnvill avgjørelse. Jeg kan ikke se et eneste argument for at en norsk landslagsspiller under kontrakt i Premier League ikke var verdt noe i 2008. Med det markedet som var på den tiden, er det ikke usannsynlig at han hadde en verdi på 30-40 millioner kroner i internasjonale overganger, hevder Meiner.

Som Daniel Braatens moderklubb hadde Skeid rett på fem prosent av overgangssummen. Men prisen ble satt til null. I stedet betalte Bolton 8,2 millioner pund til Toulouse for spissen Johan Elmander.

- Skuffet

Skeid påstår at Braatens overgang motsatt vei reduserte prisen på svensken og at Elmanders moderklubb, Holmalunds IF, dermed også er snytt for penger.

- Vi er ekstremt skuffet over FIFA. Dette undergraver systemet der små klubber får betalt for å utvikle spillere. Kanskje skulle vi hatt to millioner kroner. Det er svært mye penger for oss som driver hele seniorvirksomheten og administrasjonen for seks millioner årlig, argumenterer Meiner.

Braatens agent Stig Lillejord sier han «forstår Skeids holdning», men hevder samtidig at han vinteren 2008 fikk beskjed om at Braaten kunne få gå gratis fra klubben som året før kjøpte ham fra Rosenborg for om lag fire millioner.

- Jeg var ikke involvert i avtalen mellom Bolton og Toulouse og har ingen mening om den. Men man skal ikke glemme at Braaten bare hadde seks innhopp i Premier League fra august til oktober. Resten av sesongen satt han på tribunen og spilte med reservene. Han hadde en bra personlig avtale med Bolton. Klubben sa ja til at vi kunne markedsføre ham som «free transfer» i Frankrike, opplyser Lillejord.

- Må respekteres

FIFA-saken har vært langdryg. Skeid-leder Meiner mener klubben fikk «helt elendig hjelp» av Norges Fotballforbund inntil Kjetil Siem overtok som generalsekretær i januar. Mindre enn to måneder senere foreligger avgjørelsen.

- Vi har bistått Skeid og skjønner deres frustrasjon, men må bare respektere FIFAs avgjørelse, sier Siem.

VG har - uten hell - forsøkt å få en kommentar fra FIFA.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball