Hovedinnhold

Cristiano Ronaldo kåret til «årets spiller» av FIFA

Lionel Messi og Neymar nådde ikke opp i FIFAs kåring av «The Best», mens Lieke Martens ble årets kvinnelige fotballspiller.

Cristiano Ronaldo stakk for andre året på rad av med FIFA-prisen som «årets spiller», som ble utdelt av Diego Maradona og brasilianske Ronaldo.

Den portugisiske verdensstjernen sliter med å få det til å stemme denne høsten, men kan slå seg på brystet og glede seg over den enorme fjorårssesongen.

<p>SEIERSKYSS: Cristiano Ronaldo kysset pokalen og takket blant andre fansen og lagkameratene, i tillegg til Neymar og Messi, under mandagens utdeling i London.</p>

SEIERSKYSS: Cristiano Ronaldo kysset pokalen og takket blant andre fansen og lagkameratene, i tillegg til Neymar og Messi, under mandagens utdeling i London.

Foto: Ben Stansall, AFP

– Jeg er veldig glad. Dette er et stort øyeblikk for meg. Det er stort å være rundt så store spillere. Jeg er så glad. Tusen takk for støtten, sa Ronaldo i takketalen.

Les også: – Ingen forstår seg på La Liga-Ronaldo

Den nederlandske EM-vinneren Lieke Martens var den store forhåndsfavoritten og ble kåret til årets kvinnelige fotballspiller, foran amerikanske Carli Lloyd og den kontroversielle nominasjonen Deyna Castellanos.

Vinneren stemmes frem av landslagskapteiner og -trenere, i tillegg til et utvalg journalister, og må ikke forveksles med Gullballen-kåringen til France Football.

Mellom 2010 og 2015 var kåringene slått sammen til FIFA Ballon d'Or, men i 2016 ble navnet endret tilbake til Ballon d'Or, mens FIFAs kåring nå kalles «The Best».

Skuespilleren Idris Elba, kjent blant annet fra filmen «The Dark Tower» og TV-seriene Luther og The Wire, ledet gallaen, med Messi, Neymar og Cristiano Ronaldo på første rad.

Artikkelen fortsetter under bildet:

<p>SELFIE: Idris Elba benyttet sjansen til å forevige øyeblikket med «årets lag». Mens resten av spillerne smilte pent, forsøke showmannen Dani Alves å stjele oppmerksomheten.</p>

SELFIE: Idris Elba benyttet sjansen til å forevige øyeblikket med «årets lag». Mens resten av spillerne smilte pent, forsøke showmannen Dani Alves å stjele oppmerksomheten.

Foto: John Sibley, Reuters

Eventyrlig sesong

Cristiano Ronaldo hadde en eventyrlig 2016/17-sesong. Portugiseren ble toppscorer i Real Madrid da hovedstadslaget vant den hjemlige ligaen for første gang på fem år.

Den største betydningen for valget av 32-åringen, som var kaptein på laget da Portugal vant EM i Frankrike, var nok likevel bidraget i Champions League.

Husker du denne? Cristiano Ronaldo med Messi-stikk: – Tror han har drømt om det

Fra og med kvartfinalene handlet absolutt alt om Cristiano Ronaldo. Real Madrid-stjernen scoret vanvittige 10 mål på fem kamper. To av disse kom i finalen mot Juventus, og etterpå ba han kritikerne om å «klappe igjen».

Denne sesongen sliter Ronaldo med å score i La Liga. Sjekk denne bommen:

Kåringen betyr at Cristiano Ronaldo nå står med to av to mulige priser som «The Best FIFA Men's Player». 

Portugiseren vant foran Lionel Messi og Antoine Griezmann i fjor, da prisen for første gang ble delt ut under sitt nåværende navn.

I år vant han med 43 prosent av stemmene. Finalistene Messi og Neymar fikk henholdsvis 19 og 7 prosent av stemmene, mens resten gikk til de øvrige nominerte.

Fem Real Madrid-spillere på «årets lag»

Det var ikke bare Cristiano Ronaldo som mottok pris mandag kveld. Real Madrid-manager Zinedine Zidane ble kåret til årets trener, som vant foran Massimiliano Allegri og Antonio Conte.

I øvrige kåringer vant Olivier Girouds fantastiske skorpionspark årets Puskás-pris. Arsenal-spissen slo både keeperbrassesparket til Oscarine Masuluke og Deynas Castellanos skudd direkte fra avspark.

Denne vakre brassen nådde ikke opp blant de tre beste:

Senere kunne Peter Schmeichel kunngjøre at Gianluigi Buffon er årets beste målvakt. 39-åringen har kunngjort at han legger opp etter sesongen

39-åringen som nådde Champions League-finalen med Juventus, sjarmerte publikum med engelsken sin, og vant foran Manuel Neuer og Keylor Navas.

– Dette er en stor ære, i min alder! Jeg vil gjerne avslutte karrieren med en store triumfer, sa Buffon, til stor applaus fra salen.

Denne sesongen klarte Messi endelig å score på Buffon:

Samtidig fikk Celtic årets supporterpris utdelt av Samuel Eto'o. Den vant de foran Borussia Dortmund og FC København.

FIFA benyttet også anledningen til å hylle bursdagsbarnet Pelé (77), til applaus fra legender som Diego Maradona og brasilianske Ronaldo, som begge var til stede i  salen.

Like etter ble nederlandske Sarina Wiegman kåret til årets kvinnetrener, foran Lyon-trener Gerard Precheur og Danmarks Nils Nielsen.

Disse ble tatt ut i kåringen av årets FIFPro World11: Gianluigi Buffon – Dani Alves, Leonardo Bonucci, Sergio Ramos, Marcelo – Luka Modric, Toni Kroos, Andrés Iniesta – Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar

Neymar var til stede i London, under et døgn etter at han ble utvist i Marseille:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball