Hovedinnhold

Åge Hareides Danmark møter Irland – marerittrekning for Sverige

<p>SPENT: Åge Hareide under VM-kvalifiseringskampen mot Kasakhstan i 2016. Nå venter to playoff-kamper som vil avgjøre Danmarks VM-skjebne.</p>

SPENT: Åge Hareide under VM-kvalifiseringskampen mot Kasakhstan i 2016. Nå venter to playoff-kamper som vil avgjøre Danmarks VM-skjebne.

Foto: Ilafur Steinar Gretsson, Scanpix
Det ble ikke et skandinavisk nabooppgjør mellom Sverige og Danmark. Men svenskene får det knalltøft.

Denne saken handler om:

Real Madrid-legenden Fernando Hierro trakk Danmark mot Irland. Åge Hareide slapp dermed å møte Sverige, som skal ut i et knalltøft oppgjør mot Italia.

– Etter hvert som trekningen gikk så jeg muligheten for å trekke Sverige. Det kunne blitt et morsomt oppgjør, men hadde sannsynligvis vært det vanskeligste, sier Åge Hareide til VG.

Italienerne ble nummer to bak Spania i gruppe G, og må anses som store favoritter før playoff-møtet med Sverige.

Les også: Zlatan-hyllest og kaotiske scener

Siden Italia deltok i VM for første gang i 1934, har blåtrøyene kun gått glipp av ett mesterskap – i 1958.

– Det blir knalltøft, men det blir ikke lett for Italia heller. Det er ikke enkelt å komme til Friends Arena hvor det er et massivt trøkk med 50 000 tilskuere, sier Hareide.

Både Sverige og Danmark skal ut i hjemmekamp i første kamp. Kampene spilles henholdsvis 10. og 11. november.

Kroatia tar imot Hellas 9. november. Samme dag får Nord-Irland besøk av Sveits, som ble nummer to i sin gruppe etter tapet for Portugal i siste kamp.

Returoppgjøret spilles tre dager senere i samtlige fire oppgjør.

Svenskene jublet ikke akkurat for trekningen:

Sverige håpet på Danmark

Christian Eriksens suser i siste kamp gjorde at Danmark plukket 20 poeng på ti kamper i VM-kvalifiseringsgruppe E. 

Det var nok til å sikre seeding, mens Sveriges poengfangst akkurat for liten med ett poeng mindre i gruppe A.

Dermed kunne var svenskene useedet, i likhet med Nord-Irland, Irland og Hellas. I tillegg til Danmark, kunne de møte enten Italia, Kroatia og Sveits.

– Nå vil vi trekkes mot det dårligste laget: Danmark, skrev kommentator i Expressen, Noa Bachner, da seedingen var klar.

Husker du denne? Derfor er Sverige bedre enn Norge i fotball

Sett denne? Ler seg i hjel av Hareides «erotiske reklame»:

Samtidig blir Sverige sett på som et av de beste useedede lagene. Den tidligere danske landslagsspilleren Morten Brun vurderte Sverige som favoritter i et eventuelt playoff-oppgjør mot Danmark, og håpet isteden på Nord-Irland.

– Hvis vi ikke slår Nord-Irland, så er det ingen grunn til å være lei seg for ikke å komme til VM, mente Brun, som isteden møter nabolandet Irland.

Danmark har feilet i to kvalifiseringer på rad. Hareide prøver ikke å snakke ned viktigheten av å få Danmark til VM i Russland.

– Tapet mot Sverige i forrige playoff såret nok den danske nasjonen. Dette er en fotballnasjon hvor fotballinteressen er helt sinssyk. Vi kommer til å få enorm støtte i ryggen både i Irland og hjemme i Parken, spår Hareide.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball