Hovedinnhold

Nederland ikke i nærheten av 7-0 – Sverige er klar for VM-playoff

(Nederland-Sverige 2-0 og Frankrike-Hviterussland 2-1) Nederland var ikke i nærheten av å score mange nok mål til å frata Sverige playoff til VM. Frankrike er klar for sluttspillet.

Denne saken handler om:

Nederland måtte vinne med sju mål for å havne foran Sverige og komme til playoff. De måtte nøye seg med 2-0-seier. Begge målene kom ved Arjen Robben, som etter kampen kunngjorde at det var hans avskjed med landslaget.

Frankrike spilte hjemme mot Hviterussland og vant som ventet (2-1).

Dermed ender Frankrike på 23 poeng, Sverige og Nederland på 19 poeng. Men svenskene har best målforskjell. Sverige blir ikke seedet i playoff-trekningen.

Les også: – Denne gutten må på A-landslaget

– Vi ville ikke ta noen risiko, sa Mikael Lustig i et intervju vist på Eurosport. Den tidligere RBK-eren går glipp av den første playoff-kampen på grunn av gule kort.

Arjen Robben sendte Nederland i ledelsen på straffespark etter et kvarter. Ballen gikk hårfint inn, og Robben viste med hånden etterpå at «her hadde jeg ikke helt kontroll». Straffen kom som følge av en hands fra Victor Lindelöf.

<p>DUELL: Sveriges Mikael Lustig prøver å stoppe Ryan Babel.</p>

DUELL: Sveriges Mikael Lustig prøver å stoppe Ryan Babel.

Foto: Stringer, Reuters

Kenny Tete hadde en megasjanse til å øke til 2-0, men satte ballen over. Etter 39 minutter var det likevel tid for ny Nederland-scoring. Igjen ved Arjen Robben.

– Det er bare å ta av seg hatten for det skuddet, sa Kjetil Rekdal på direkten på Eurosport. Sverige-keeper Robin Olsen rakk nesten ikke å reagere.

Samme Robben gråt da den nederlandske nasjonalsangen ble spilt før matchen. De fleste tolket det som at dette er Bayern München-stjernens siste landskamp. De skulle få rett.

Les også: Andersen og Nord-Korea fikk rundjuling

Nederland presset på for flere mål, men det ble med 2-0 til pause på Amsterdam ArenA.

– Nå har Sverige fått kjørt seg, konstaterte Rekdal etter 45 minutter. Han hadde likevel «null tro» på at Nederland skulle klare det i 2.omgang.

Dick Advocaat tok ut Vincent Janssen og satte inn Bas Dost i pausen.

– Det var en nesten uoverkommelig oppgave for Nederland, sa eksperten Bengt Eriksen i Eurosports VM-studio.

Sverige har i over ett år måttet klare seg uten sin eneste superstjerne, Zlatan Ibrahimovic, men bortsett fra 2-3-smellen mot Bulgaria, har Sverige prestert veldig bra.

Les ogsåVilhjálmsson mener Island er bedre enn under EM-eventyret

Nederland er nede i en dyp bølgedal og gikk også glipp av EM-sluttspillet i 2016 – etter å ha tatt VM-bronse i 2014.

– De har en solid jobb å gjøre i nederlandsk fotball, fastslo Rekdal på direkten på Eurosport.

I Paris sendte Antoine Griezmann Frankrike i ledelsen, Olivier Giroud økte til 2-0, men Anton Saroka reduserte for hviterusserne før pause. Frankrike er dermed klar for sitt 15. VM-sluttspill.

Brødrene Hazard scoret tre av VM-klare Belgias mål i 4-0-seieren mot Kypros. Manchester Uniteds Romelu Lukaku satte punktum med 4-0.

Gruppe A:

Frankrike – Hviterussland 2-1, Luxembourg – Bulgaria 1-1, Nederland – Sverige 2-0.

Frankrike 23 p.

Sverige 19 p.

Nederland 19 p.

Bulgaria 13 p.

Luxembourg 6 p.

Hviterussland 5 p.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball