Hovedinnhold

Fotballsjokk: USA ikke til VM for første gang på 32 år – Panama videre

<p>SNUBLETRÅD: Trinidad Tobago sjokkerte USA og vant 2-1 på hjemmebane.</p>

SNUBLETRÅD: Trinidad Tobago sjokkerte USA og vant 2-1 på hjemmebane.

Foto: Andrea Da Silva, Reuters
(Trinidad og Tobago – USA 2-1) USA mistet VM-billetten etter en svært overraskende smell. Panama er kvalifisert for VM for aller første gang.

Denne saken handler om:

Man må helt tilbake til VM i nabolandet Mexico for å finne sist gang USA ikke klarte å kvalifisere seg til et fotball-VM.

Det var heller ingen som hadde trodd at USA ikke skulle klare å kvalifisere seg til årets utgave. Da måtte i så fall alt gå alt for amerikanerne.

Les også: Messi-magi reddet Argentina fra katastrofe

Men så gikk alt galt. Ikke bare gikk USA på en meget overraskende skrell borte mot Trinidad og Tobago.

Panama og Honduras dro begge i land sterke seirer hjemme mot henholdsvis Costa Rica og Mexico, som begge var klare for VM i Russland.

– USA er ute av VM 2018. Det er den mest surrealistiske og pinlige kvelden i USAs fotballhistorie, skriver den amerikanske journalisten Grant Wahl på Twitter.

Lille Panama har i løpet av sin 80 år lange historie aldri klart å kvalifisere seg til et fotball-VM. Nå har de altså klart det – etter å ha slått nabolandet og rivalen Costa Rica 2-1 på hjemmebane.

Saken fortsetter under bildet:

<p>FOTBALLGLEDE: Panama tok ledelsen mot Costa Rica på kontroversielt vis, da ballen trolig ikke var over målstreken. Det brydde fansen seg lite om, og feiret hemningsløst da VM-plassen var sikret.</p>

FOTBALLGLEDE: Panama tok ledelsen mot Costa Rica på kontroversielt vis, da ballen trolig ikke var over målstreken. Det brydde fansen seg lite om, og feiret hemningsløst da VM-plassen var sikret.

Foto: Rodrigo Arangua, AFP

For Honduras var det Romell Quioto som ble helten da han satte inn 3-2 i en imponerende snuoperasjon mot Mexico. Seieren sikret fjerdeplass og omspillskamp mot Australia i kampen om VM-plass – på bekostning av USA.

Husker du? Messi ble historisk i USA-knusing

I fjor mistet den tyske fotballegenden Jürgen Klinsmann jobben som USA-sjef etter 0-4 for Costa Rica, kun fire dager etter at USA også tapte 1-2 for Mexico.

– Og alle snakket dritt om Jürgen! Vanvittig idiotisk. Jeg får nok av dette! Jeg synes så synd på guttene, twitret LA Galaxy-spilleren Jermaine Jones, som står med 69 landskamper for USA.

Tidligere LA Galaxy-coach Bruce Arena var nemlig ikke rett mann for å få skuta skikkelig på rett kjøl. 

– Vi kvalifiserte oss ikke til VM, og det var min jobb å kvalifisere oss, slo Arena fast etter kampen.

Christian Pulisic ga amerikanerne et håp da han satte inn reduseringen for USA, men utligningen kom aldri. USA skal ikke spille VM i Russland.

23 av 32 nasjoner er klare for fotball-VM i Russland neste sommer:

Fra Europa:

* Russland (vertskap), Belgia, Tyskland, England, Spania, Polen, Island, Serbia, Frankrike, Portugal

Fra Nord-, Mellom-Amerika og Karibia:

* Mexico, Costa Rica, Panama

Fra Asia:

* Iran, Japan, Sør-Korea, Saudi-Arabia

Fra Sør-Amerika:

* Brasil, Uruguay, Argentina, Colombia

Fra Afrika:

* Nigeria, Egypt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball