Hovedinnhold

Europamesteren reddet direkte VM-billett – Madonna jublet for Portugal

(Portugal-Sveits 2-0) Europamester Portugal sikret seg VM-billett med seier i gruppefinalen mot Sveits tirsdag kveld.

Denne saken handler om:

Cristiano Ronaldo og hans lagkamerater måtte vinne mot Sveits for å unngå å måtte gå veien via playoff. Det klarte de - med selveste Madonna på tribunen i Lisboa, riktignok ikke i Portugal-farger, men jublende over scoringene.

Sveits vant sine ni første kamper, men tapet for Portugal tirsdag gjør at de – tross hele 27 poeng – må ut i playoff. Den gode nyheten for sveitserne er at de trolig blir blant de seedede lagene i trekningen.

Kommentar: Norge trenger Ødegaard

Portugiserne omfavnet hverandre i glede over at Russland-billetten er klar, uten å måtte gå veien via playoff.

Rett før pause gikk Portugal i ledelsen 1-0. Det skjedde på et selvmål av Johan Djourou. Han snublet ballen i eget mål etter et hardt og godt innlegg fra Joao Mário på portugisernes venstrekant. 

<p>OPS! Cristiano Ronaldo (t.h.) finter Sveits-forsvarer Fabien Schär ut over sidelinjen.</p>

OPS! Cristiano Ronaldo (t.h.) finter Sveits-forsvarer Fabien Schär ut over sidelinjen.

Foto: Francisco Leong, AFP

Drøyt ti minutter ut i 2.omgang ble det 2-0. Portugal kombinerte flott, og André Silva kunne sette ballen i mål fra bare et par meters hold.

Dermed var veien lang for Sveits, som måtte ha to mål om de skulle klare å gå rett til VM-sluttspillet. Det var de aldri i nærheten av.

Les også: Andersen og Nord-Korea fikk rundjuling

I stedet holdt Ronaldo på å øke til 3-0 etter 79 minutter. 

Dette var altså en ren gruppefinale. Sveits ledet riktignok med tre poeng, 27 mot 24, men etter som Portugal hadde klart bedre målforskjell, ville portugisisk seier bety Russland-tur.

Portugiserne har bare tapt én kamp i gruppen - borte mot nettopp Sveits i september i fjor (0-2). Cristiano Ronaldo var på benken i 1. omgang borte mot Andorra lørdag, men scoret etter pause og var involvert i 2-0-målet. Tirsdag kveld kom ikke Portugals stjernespiller på scoringslisten.

PS: Hellas sikret seg den siste playoff-plassen takket være storseier over Gibraltar. De ender dermed på 19 poeng, mens Slovakia på 18 poeng i gruppe F er dårligste toer og ikke kommer til playoff.

Gruppe B:

Latvia – Andorra 4-0, Portugal – Sveits 2-0, Ungarn – Færøyene 1-0.

Portugal 27 p.

Sveits 27 p.

Ungarn 13 p.

Færøyene 9 p.

Latvia 7 p.

Andorra 4 p.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball