Hovedinnhold

VM-sprayen på vei til Tippeligaen

Dommersjefen: - Kan bli innført i Norge fra neste år

<p>HER GÅR GRENSEN: Dommer Benjamin Jon Williams (Australia) (R) markerer med spray hvor muren skal stå i kampen mellom Honduras og Ecuador i Curitiba lørdag.<br/></p><p><br/></p>

HER GÅR GRENSEN: Dommer Benjamin Jon Williams (Australia) (R) markerer med spray hvor muren skal stå i kampen mellom Honduras og Ecuador i Curitiba lørdag.


Foto: Rodrigo Arangua, Afp
Den mye omtalte sprayen - som skal hindre at spillerne står for nærme på frispark i VM-kampene - kan bli et verktøy også for dommerne i Tippeligaen.

Denne saken handler om:

Det bekrefter dommersjef i Norges Fotballforbundet (NFF) Rune Pedersen. Han forteller til VG at dommersprayen som ble godkjent av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) til VM i Brasil også er tema i de nordiske landene nå.

Først i Sverige

- Det er mye som tyder på at Sverige innfører det etter ferien. I Norge skal vi diskutere det, og vi vil ha førstehånds informasjon fra Svein Oddvar Moen (fjerdedommer i VM) når han returnerer fra Brasil, men jeg tror vi snakker fra 2015-sesongen, sier Rune Pedersen.

Sprayboksen med hvitmaling henger fast i et belte på dommeren som markerer hvor muren skal stå. Streken gjør det enkelt å avsløre spillere som prøver å jukse med avstanden. De som tråkker over streken som markerer 9,15 meter unna ballen på frispark får gult kort.

Sprayen forsvinner etter et par minutter, og etterlater seg ingen merker i gresset.

Greit hjelpemiddel

- Jeg synes det virker som et greit hjelpemiddel for dommerne i VM. Men 9,15 unna ballen har aldri vært en stort problem i norsk fotball, sier Pedersen.

Han oppfatter den hvite sprayen først og fremst som en gimmick til TV-publikum.

- Men jeg ser også at spillerne holder seg i ro, Fordi faren for gult kort nå er større enn før, sier Rune Pedersen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball