Hovedinnhold

Brasser i lekehumør knuste seiersvante spanjoler

* Neymar og Fred herjet med det spanske forsvaret
* Straffebom og rødt kort for Spania

NYE HELTER: Neymar løfter trofeet etter å ha vunnet Confederations Cup sammen med sine landsmenn. Foto: AP
NYE HELTER: Neymar løfter trofeet etter å ha vunnet Confederations Cup sammen med sine landsmenn. Foto: AP
(VG Nett) (Brasil-Spania 3-0) Spania hadde ikke tapt på 29 landskamper, men fikk en leksjon av de sjeldne da Brasil vant finalen i Confederations Cup på hjemmebane i Rio.

Denne saken handler om:

- Jeg er virkelig glad. Vi gjorde mange mennesker glade, men vi må holde begge bena på bakken. Vi spilte bedre enn ventet, sier Neymar ifølge NTB.

Den brasilianske superstjernen ble kåret til turneringens beste spiller av FIFA.

Brasil-trener Luiz Felipe Scolari beskriver sine utvalgte som fantastiske.

- I løpet av de siste 30 dagene har vi slått fire tidligere verdensmestere i Frankrike, Italia, Uruguay og Spania. Vi er fortsatt et lag i støpeskjeen, men dette gir selvtillit, sier Scolari.

De regjerende verdensmesterne fra Spania måtte ta av seg hatten for sine brasilianske motstandere.

- Ingenting fungerte. Alt gikk galt, sukket Spanias midtbanespiller Xavi ifølge NTB.

Sergio Ramos gratulerte brassene med «en stor kamp».

- En perfekt kamp av Brasil. Denne gangen var det vår tur til å tape. Dette er ikke noe å dvele ved. Vi må samle oss. De fortjente virkelig tittelen, sier keeper Iker Casillas.

Solbakken imponert

De brasilianske spillerne gikk rett i strupen på sine spanske motstandere fra start, og fikk da også umiddelbart lønn for strevet.

Spissen Fred satte ballen i mål fra liggende posisjon inne i feltet etter bare to minutter, og det var starten på en fantastisk fotballkveld på Maracana stadion i Rio.

Blogg: Stjernehypens perfekte svar til kritikerne
VG Live: Referat fra kampen

Spania kom aldri i gang med pasningsspillet som har vært varemerket for det som har vært verdens klart beste landslag de

FORSVARSHELT: David Luiz klarer på utrolig vis å få Pedros avslutning over målet. Marcelo og Julio Cesar kan puste lettet ut etter lagkameratens innsats. Foto: Reuters
FORSVARSHELT: David Luiz klarer på utrolig vis å få Pedros avslutning over målet. Marcelo og Julio Cesar kan puste lettet ut etter lagkameratens innsats. Foto: Reuters

siste årene. De brasilianske spillerne var hele tiden på hugget og forstyrret, og lot aldri motstanderne få tid og rom til å komme i gang.

- Det var en fantastisk oppvisning av Brasil. De var teknisk og taktisk totalt overlegne Spania i hele kampen, sa TV 2-ekspert Ståle Solbakken etter festforestillingen og la til:

- Det mest imponerende var forsvarsspillet til Brasil. Måten de trykket på og ikke lot spanjolene få rom, samtidig som de var veldig hissige på overgangene.

Neymar-perle

Et godt eksempel på brassenes forsvarsspill var da David Luiz, på stillingen 1-0, på herlig vis fikk klarert ballen over egen tverrligger etter at Pedro hadde avsluttet forbi Julio Cesar.

Chelsea-stopperens prestasjon sørget for at det kokte på tribunene, men fotballgale brasilianere skulle få mer å juble for...

Fire minutter senere hamret Neymar inn 2-0 med venstrebeinet etter å ha fått en perfekt timet pasning fra Oscar. Iker Casillas i det spanske målet var helt sjanseløs.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UTVIST: Gerard Pique fikk rødt kort etter å ha klippet ned Neymar da det gjensto 22 minutter av ordinær tid. Foto: AP
UTVIST: Gerard Pique fikk rødt kort etter å ha klippet ned Neymar da det gjensto 22 minutter av ordinær tid. Foto: AP


Straffemiss og rødt kort

Spania kom ut i 2. omgang i håp om å få en tidlig redusering, men istedenfor var det Fred som scoret etter to minutter også av den omgangen. Neymar hoppet over en pasning og Fred avsluttet mot det lengste hjørnet. Casillas fikk en hånd på ballen før den snek seg inn via stolpen.

Etter 55 minutter fikk Spania straffespark da Marcelo felte innbytter Jesus Navas, men Sergio Ramos' skudd traff utsiden av stolpen.

Det lille som var igjen av spenning forsvant da Gerard Pique fikk rødt kort etter å ha klippet ned Neymar da kampuret viste 67 minutter.

Resten av kampen var en eneste stor brasiliansk fest, og et herlig vorspiel til neste års VM-sluttspill i det fotballgale landet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball