Hovedinnhold

Søvnløs Kaita truet på livet

TRØSTESLØS: Sani Kaita var knust etter utvisningen mot Hellas. Foto: AFP
TRØSTESLØS: Sani Kaita var knust etter utvisningen mot Hellas. Foto: AFP
Nigerias Sani Kaita ble utvist mot Hellas. Det førte til dødstrusler.

Denne saken handler om:

Nigeria ledet 1-0 over Hellas da midtbanespilleren mistet hodet og stemplet en motspiller. Mot ti mann vendte grekerne kampen og vant 2-1.

- Ja, jeg er blitt truet på livet. Truslene ble sendt meg på e-post, men jeg er ikke bekymret for det. Som muslim tror jeg at Gud er den eneste som bestemmer hvem som lever og hvem som dør, sier han.

Det er derfor ikke av frykt for egen sikkerhet at han ligger våken om nettene.

- Jeg har ligget våken og tenkt på hva handlingen min kostet landet mitt. Nå håper jeg at vi vinner neste kamp og går videre likevel. Når jeg er tilbake igjen vil jeg gi alt for laget, sier han.

Kaita frykter ikke å dele skjebne med Andres Escobar. Han gjorde selvmål mot USA da Colombia ble slått ut av VM i 1994, og tilbake i hjemlandet ble han skutt og drept.

- Jeg vil ikke sammenligne min situasjon med Escobars, for alle har sin skjebne på jorda. Alt er i Guds hender, sier Kaita.

Han er skuffet over seg selv fordi han mistet hodet.

- Siden min første landskamp i aldersbestemte klasser har jeg aldri engang fått gult kort før nå. Det er ikke min karakter å opptre slik, sier han.

- Vår trener, Lars Lagerbäck, sa rett etter kampen at han var skuffet over meg, men siden har både trenerne og spillerne støttet meg og oppmuntret meg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball