Hovedinnhold

Røde Suarez: - Det var verdt det

Asamoah Gyan mener Suarez ble den store helten i Uruguay

REDNINGEN: Her slår Luis Suarez ballen vekk fra streken og bidrar til å sikre Uruguay plass i semifinalen. Suarez stod i fare for å få forlenget straff fra FIFA for hendelsen. Foto: AFP Foto:
REDNINGEN: Her slår Luis Suarez ballen vekk fra streken og bidrar til å sikre Uruguay plass i semifinalen. Suarez stod i fare for å få forlenget straff fra FIFA for hendelsen. Foto: AFP Foto:
(VG Nett) Luis Suarez' hands og påfølgende røde kort fikk ingen andre konsekvenser enn at han selv må stå over semifinalen. - Det var verdt det, sier Ajax-spissen.

Denne saken handler om:

Spill Tippeligaen Manager


  • Konkurrer om fete premier, heder og ære når eliteserien starter opp igjen 4. juli.
  • Kjøp spillere for 50 millioner kroner.
  • Konkurrer mot tusenvis av andre managere.
  • Lag ditt drømmelag her!

Uruguay-spillerne var tydelig slitne mot slutten av andre ekstraomgang og Ghana trykket på for et seiersmål. Luis Suarez reddet først på streken - lovlig - før han brukte hendene for å slå vekk tidligere Fredrikstad-spiller Dominic Adiyiah nikk mot mål.

VG Nett-leser:
Suarez sin handling er usportslig, men mange ville nok gjort det samme.
Diskuter her!

Straffe og rødt kort var det uunngåelige utfallet for Uruguay-spissen, men fra sidelinjen fikk han se Asamoah Gyan treffe tverrliggeren. Den påfølgende straffekonkurransen ble vunnet av Uruguay.

- Det er ikke lett å bli utvist i et VM. Men måten jeg ble utvist på i dag, for å være helt ærlig, det er verdt det, sier Suarez til nyhetsbyrået AP.

Les også:Piiroja: - Vi er stolte av deg, Dominic

Journalistene fra Sør-Amerika trakk raskt paraleller til Diego Maradonas berømte «Guds hånd»-scoring i VM i 1986, men den ville ikke Suarez være med på.

- Jeg mener det var VMs beste redning, ler Suarez.

- Men det var ikke Guds hånd. Det var Suarez' hånd.

VG LIVE:Følg Argentina - Tyskland her fra 16.00!

Det er ingen tvil om at Nederland-proffen reddet scoring med sin hands, og med fasit i hånd, kan man slå fast at redningen sikret Uruguay semifinaleplass for første gang på 40 år.

- Han stakk frem hånden på instinkt. Det var ikke juks. Det ordet bør ikke brukes her, sier Uruguay-sjef Oscar Tabarez.

Artikkelen fortsetter under bildet!

UTVIST: Luis Suarez fikk se det røde kortet og mister semifinalen. Foto: AP
UTVIST: Luis Suarez fikk se det røde kortet og mister semifinalen. Foto: AP


Kollegaen på Ghana-benken, Milovan Rajevac, kunne blitt den første treneren gjennom tidene som ledet et afrikansk lag til VM-semifinalen, men var ikke bitter på Suarez etter kampen.

Les også:Finner alltid en super-Müller

- Jeg vet ikke hva jeg ville sagt til ham. Slik er fotball. Han ble utvist, og vi fikk straffespark, sier Rajevac, som ikke ville snakke om sin egen fremtid som landslagstrener.

Hele Afrika fulgte med da Asamoah Gyan fikk sjansen til å se Ghana til semifinale på overtid i andre ekstraomgang, men Rennes-spissen feide ballen i tverrliggeren.

Protokoll:Suarez - helt eller juksemaker?

Da hjalp det lite at han tok ansvar og innledet straffekonkurransen for afrikanerne med å lime ballen helt oppe i vinkelen. Der bommet John Mensah for Ghana, men Uruguays Perreira sviktet i Uruguays neste.

VG Manager:Meld på dine favoritter!

Dermed hadde Ghana fått en ny sjanse, men den tidligere FFK-spissen Dominic Adiyiahs forsøk lyktes ikke, og Sebastian Abreu chippet inn det avgjørende målet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

UTRØSTELIG: Asamoah Gyan var langt nede etter kampen. Foto: AFP
UTRØSTELIG: Asamoah Gyan var langt nede etter kampen. Foto: AFP


- Jeg har ikke noe å si. Sånn er fotballen, sa Asamoah Gyan på vei forbi pressen sent fredag, før han fortsatte:

Alt om VM:Sjekk VG Netts fotballforside!

- Ballen var inne på headingen fra Adiyiah, og dommeren annullerte scoringen. Hvis vi hadde hatt dagen, ville han fått det med seg.

På spørsmål om hva mannen som på mange måter ble syndebukken for Ghana mener om Luis Suarez' redning på streken, svarer Alexander Tetteys lagkamerat følgende.

- Han er helt i sitt land. Ballen var på vei inn og han tok den med hånden. Dessverre misset jeg straffen slik at de kom tilbake og vant. Men sånn er fotballen.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

- Dommeren burde gitt oss et mål, men vi fikk bare straffe. Ballen var på vei inn, og Luis Suárez stoppet den med hendene. Med et mål ville vi vært i semifinale, men vi fikk bare straffespark, sa Ghanas keeper Richard Kingson etter VM-exiten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball